Chronický stres a jeho príznaky

Príznaky chronického stresu poznáme všetci : potenie, búšenie srdca, sťažené dýchanie či zovretý žalúdok. Zväčša sa objavia v zložitých životných situáciách, napr. pri strate blízkeho človeka alebo v ohrození života. Okrem toho sa však denne stretávame aj s tzv. postupným stresom. Príznaky bývajú miernejšie , často však pretrvajú  dlhodobo a tým výrazne vplývajú na naše zdravie.


Ako viete zistiť, že vaše telo trápi chronický stres?

Dôraz na výkon v práci, partnerský život, starostlivosť o rodinu a deti, produktívne strávený voľný čas i nátlak spoločnosti a sociálnych médií – to je len časť podnetov, ktoré často vedú k chronickému stresu. Sme mu vystavení natoľko, že si ho po čase prestávame uvedomovať; stáva sa akousi prirodzenou súčasťou života. Jeho vplyv na zdravie výrazne cítime a dokonca i vidíme. Ak na sebe pozorujete niektoré z týchto príznakov, pravdepodobne trápi chronický stres aj vás.

Akné a ekzémy

Pokožka je orgánom, na ktorom sa stres podpíše najskôr. Viaceré štúdie dokazujú, že jeho zvýšená hladina môže za zvýšený výskyt akné. Ľudia s atopickým ekzémom, psoriázou, či inými kožnými ochoreniami pod vplyvom stresu evidujú zhoršenie stavu. Rovnomerne s ním totiž stúpa aj hladina hormónov a proteínov, ktoré upchávajú mazové žľazy. Ľudia v strese sa tiež mimovoľne viac dotýkajú tváre a nanášajú si na pleť baktérie spôsobujúce zápal.

Bolesť hlavy a podráždenosť

Typické príznaky chronického stresu pramenia z nadmerného zaťažovania šije a chrbta, ktorého sa podvedome dopúšťame. Od bežnej bolesti hlavy ich rozoznáte podľa toho, že sa vyskytujú častejšie, sú oveľa intenzívnejšie a trvajú dlhšie. Istým ukazovateľom sú aj analgetiká – na utíšenie či zmiernenie tohto stavu je potrebné zvoliť silnejší variant.

Nespavosť

Problémy so spánkom sú v súčasnosti na vzostupe; jednou z možných príčin je práve stres – akútny i chronický. Prvý z nich sa prejavuje ťažkými myšlienkami pri vstávaní, problémami so zaspávaním či budením sa uprostred noci. Dôvodov môže byť niekoľko (hádky s partnerom, problémy v práci, choroba a pod.), no pri každom z nás je miera vnímania vyvolaného stresu danou situáciou individuálna. Chronický stres sa viac podpisuje na kvalite spánku, kedy sa napríklad aj po 8 hodinách budíme unavení.

My, pre náš život stres potrebujeme, hlavne ten akútny. Posúva nás dopredu, núti nás riešiť nové situácie.  Pri dlhodobom stresovom zaťažení, po vyčerpaní kompenzačných rezerv organizmu, často dochádza k vážnym zdravotným komplikáciám, ktoré môžu mať až fatálne dôsledky.  Preto je dôležité vedieť, ako sa pred dlhodobo pôsobiacim stresom chrániť a urobiť všetko pre to, aby bol jeho dopad na zdravie čo najmenší.

Karnozín EXTRA vám v tejto snahe pomôže – pôsobí proti negatívnym účinkom oxidačného stresu už na bunkovej úrovni, podporuje imunitný systém, urýchľuje regeneráciu svalov a pokožky. Jedinečná receptúra šiestich účinných zložiek prispieva k udržaniu zdravia a vitality aj vo vysokom veku.

Karnozín EXTRA kúpite v lekárni alebo v našom eshope.

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-pure-and-strong.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-60.htm 


23.10.2019


Čítaj Viac: Stres~ Životný štýl~ Karnozín EXTRA~ Regenerácia

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.