3 tipy ako si udržať hmotnosť pod kontrolou aj po sviatkoch

Sviatočné hodovanie sa často odrazí aj na našej váhe. Do nového roka si prenášame nadbytočné kilá a snažíme sa vymyslieť rýchlu a „bezbolestnú“ taktiku, ako sa ich zbaviť. Ako sa týmto problémom vyhnúť a cez sviatky nepribrať?

1. Jedzte s mierou,  vychutnávajte

Preplnený stôl je v našich domácnostiach základom každej sviatočnej chvíle. Zvykneme si dopriať to, čo si počas všedných dní odopierame. Príležitostná výnimka v zásade neuškodí ani zdraviu, ani celkovej telesnej kondícií. Problémom sú dlhodobo neprimerané porcie. Následne prichádza pocit plnosti, nepohodlia a pri opakovanom prejedaní aj kilá navyše. Máte však na výber – zvoľte menej kalorické jedlá a suroviny, alebo jedzte s pôžitkom bez prejedania.

2. Oddychujte aktívne

Mnohí z nás sa tešia na „sladké ničnerobenie“ počas zimných dovoleniek. Pasívny oddych je ideálny pre tých, ktorých práca je fyzicky náročná. V dnešnej dobe prevládajú sedavé zamestnania, preto by sme mali svojmu telo vynahradiť deficit pohybu.  Stačí ak sa počas sviatkov  vyberiete na prechádzky, výlety alebo ľahšie túry. Prospeje to nielen vášmu telu, ale i psychike. Načerpáte energiu, uvoľníte myseľ a odbúrate nahromadený stres.

3. Pozor na priveľa soli

Vedeli ste, že priveľa soli v jedle môže tiež spôsobiť prírastok na váhe? Nie vždy môžete presolené jedlo odhaliť. Soľ totiž býva často skrytá, napríklad v obľúbenom údenom mäse. Zadržaná voda vyvoláva efekt nadbytočných kíl v oblasti brucha, po pár dňoch však tento stav ustúpi.

Obľubujete slanšie jedlá? Hrozí vám vysoký krvný tlak. Priveľa sodíka zaťažuje obličky, ktoré nie sú schopné odvádzať ho efektívne z tela. Následne dochádza k už spomenutému zadržiavaniu vody a zvyšovaniu množstva krvi v tele. Cievy i srdce sa preťažujú a krvný tlak sa zvyšuje. Neriešený problém vedie k poškodeniu ciev a srdca . Karnozín Extra prispieva k ochrane buniek, môže pomôcť pri kardiovaskulárnych ochoreniach a tiež znižuje hladinu leptínu. Ide o hormón zodpovedný za vyvolanie pocitu hladu. Čím je hladina leptínu v krvi vyššia, tým častejšie sa dostavuje. Náš Karnozín Extra vám tak môže pomôcť zvládnuť chudnutie ľahšie.

 


10.01.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.