5 kľúčových súčastí vhodne vybavenej dovolenkovej lekárničky

Aj keď je dovolenkové obdobie v plnom prúde, veľa z nás na tú svoje ešte iba čaká. Máte už zbalené?

Doklady, plavky, letné šaty, krém na opaľovanie, ... lekárničku? Každý pozná výbavu tej v aute. Viete však, aké lieky a liečivá by ste si mali so sebou určite zobrať na dovolenku? Prinášame vám zoznam piatich kľúčových oblastí, na ktoré je užitočné myslieť pri plánovaní dovolenky.

1. Lieky

Ak užívate lieky dlhodobo, mali by byť na vašom zozname na prvom mieste. Rovnako to platí o alergikoch. Aj na zdravom morskom vzduchu vás totiž môžu potrápiť sezónne alergie či reakcie na jedlo. Pamätajte na lieky na bolesť. V prípade, že vás čaká dlhšia cesta autom alebo autobusom, hodia sa prostriedky proti nevoľnosti.

2. Prostriedky na trávenie

Skvelé jedlo, veľa slnka a málo pohybu nemusí dobre vplývať na vaše trávenie. Na trhu je množstvo voľnopredajných tabletiek, sirupov či práškov poskytujúcich rýchlu úľavu od pocitu ťažoby, či pálenia záhy. Zmena prostredia sa však môže prejaviť aj zápchou, alebo naopak hnačkou. Vyzbrojte sa preto prostriedkami aj proti nim.

3. Spálenie od slnka a poštípanie od hmyzu

K spáleniu často dochádza už počas prvých dní na slnku, kedy zvykneme podceňovať pravidelné a dostatočné natieranie pokožky ochrannými krémami. Obstarajte si chladivé gély a krémy, ktoré koži uľavia a upokoja ju. V neposlednom rade myslite aj na ošetrenie nepríjemných štípancov od komárov a iného hmyzu.

4. Pri úraze

Odreniny, škrabance, rezné rany – najmä u detí sú na dovolenke takmer na dennom poriadku. K batožine si preto pribaľte dezinfekčný prostriedok, dostatok leukoplastov a obväzov na ich ošetrenie.

5. Komplexná ochrana

Počas dovolenky sa venujeme relaxu a oddychu, naša imunita však neprestáva byť v strehu. Zaslúži si preto podporu aj počas leta. Karnozín EXTRA našu imunitu posilňuje, bunky chráni pred voľnými radikálmi a vplyvom žiarenia. Výrazne napomáha a podporuje regeneračné procesy v našich bunkách. Získate ho jednoducho - objednaním prostredníctvom nášho eshopu.


25.07.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.