7 trikov, ako si poradiť s únavou počas dňa

Každý z nás to určite pozná. Napriek tomu, že máme za sebou už tretiu kávu, premáha nás nevysvetliteľná únava.

Zvyknete v takých chvíľach siahnuť po ďalšej šálke?

 

Kofeín síce organizmus povzbudí, nie však na dlho; obzvlášť u dlhoročných kávičkárov.

 

Radšej vyskúšajte niektorý z našich rýchlych a účinných trikov.

  1. Dajte si niečo kyslé – kyslá chuť naštartuje nielen trávenie, ale tiež povzbudí a vzpruží. Overené je citrusové ovocie; niekedy stačí už len pomyslenie na chuť citróna...

  2. Žujte – táto finta platí najmä pre ľudí, ktorí nepracujú manuálne. Aj takýto malý pravidelný pohyb sánky vyšle signál o fyzickej aktivite, v dôsledku čoho sa telo automaticky „preberie“.

  3. Dýchajte – ak vás nevysvetliteľne premáha únava, môže za tým byť aj nesprávne dýchanie, či zhrbený chrbát pri sedení. Oprite sa na stoličke a párkrát sa zhlboka nadýchnite tak, aby sa vám nedvíhali plecia, ale brucho.

  4. Rozhýbte sa – ak sedíte za počítačom, vystrite sa, krúžte hlavou, rukami, prípadne párkrát poskočte, prebehnite sa po schodoch.

  5. Krátka masáž – skúste si jemne rozmasírovať stuhnutý krk a šiju. Ak sú tieto svaly v napätí, automaticky to v tele vyvoláva pocit únavy.

  6. Prúd vody na zápästia – aspoň na tridsať sekúnd si pustite studenú vodu na obe zápästia. Pocit osvieženia a vzpruhy sa určite dostaví.

  7. Viac pite – nedostatok tekutín je jednou z veľmi častých príčin náhlej únavy. Krv má nesprávnu hustotu a oveľa ťažšie distribuuje kyslík do tela. Sledujte svoj pitný režim a pite dostatok vody. Podporiť distribúciu kyslíka, správnu funkciu buniek a tvorbu kyslíka môže aj náš výživový doplnok Q-VITAL EXTRA. Objednať si ho môžete na našej webovej stránke.

30.03.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.