Starnutie pleti: 7 účinných tipov, ako ho spomaliť

Ako spomaliť starnutie pleti? Údajne sa prvé príznaky starnutia ukážu už v 25.roku života. Všetko však závisí najmä od životného štýlu, ktorý preferujeme. Prvé vrásky, pigmentové škvrny či opuchy pod očami sa však skôr či neskôr dostavia. Ako spomaliť starnutie pleti? Dozviete sa z nasledujúcich riadkov.

1.       Voda

Informácie o potrebe dodržiavania správneho pitného režimu sa na nás hrnú z každej strany. Voda je základnou súčasťou každej bunky, preto o jej dôležitosti niet pochýb. Nielen že sa stará o svieži a pevný vzhľad pokožky, ale je tiež nevyhnutná v procese odstraňovania nebezpečných toxínov a splodín, ktoré v procese metabolizmu prirodzene vznikajú. Ak sa toxíny v tele hromadia, pokožka môže byť mdlá a jemne sfarbená do siva.

2.       Jedlo a životospráva

Dajte prednosť zdravému výživnému jedlu a vaša pleť sa vám určite poďakuje! Len ak máte dostatok vitamínov a minerálov, bude postarané nielen o celkové zdravie, ale i krásu. Alkohol a fajčenie sú však nepriateľom pevnej pokožky bez vrások, preto by ste sa mali týchto nerestí vzdať.

3.       Cvičenie pre pevné telo a pokožku

Pohyb je zdravý! Čím viac sa hýbeme, tým lepšie je na tom naša pokožka. Vďaka tomu totiž ostáva pevná a pružná. Ak to platí pre celé telo, prečo by nemohlo niečo podobné fungovať aj na pleť? K slovu sa preto hlási tzv. tvárová gymnastika. Jednotlivé cviky pomáhajú zabraňovať tvorbe vrások, padaniu tvárových partií (líca, viečka, brada) a udržiavať si tak mladší vzhľad bez použitia invazívnych omladzovacích procedúr.

4.       Kvalitná kozmetika

Pre pokožku bez vrások je dôležité hydratovať nielen zvnútra, ale i zvonku. Kvalitné krémy a ošetrujúca kozmetika by preto mali mať u vás svoje miesto. Vo všeobecnosti platí, že s vekom je starostlivosť náročnejšia, preto pri výbere toho správneho prípravku a značky zohľadnite aj tento faktor. Neraz sa oplatí vyskúšať viacero produktov a výrobcov, kým si nájdete presne ten, ktorý vám bude vyhovovať najviac.

5.       Ochrana pred počasím

Starnutie pleti vo veľkej miere urýchľuje aj nepriaznivé počasie. Nie je žiadnym tajomstvom, že najmä slnečné žiarenie má vplyv na tvorbu vrások a nepekných pigmentových škvŕn. Odborníci preto radia používať opaľovací krém na tvár, krk a odhalené časti rúk už s príchodom prvých jarných lúčov. Z domu by ste nemali bez dôkladného natretia vyjsť až do neskorej jesene. V zime nezabudnite ošetriť pleť mastnejším, ale dobre vstrebateľným krémom či výživným sérom.

6.       Triky prírody a pravidelný peeling

Na udržanie mladej pleti môžu pomôcť aj triky prírody. Napríklad z byliniek si môžete vyrobiť účinné tinktúry a odvary, ktoré dokážu napríklad vybieliť pigmentové škvrny, či vyčistiť a osviežiť pleť. Dokonca vedia pomôcť liečiť akné a ekzémy. Inšpiráciu i presné návody nájdete v knihách alebo na internete. Nezabúdajte ani na pravidelný peeling, ktorý odstráni staré bunky kože a nepekné šupinky. Pleť bude naopak prekrvená, rozjasnená a lepšie vstrebe živiny z krému.

7.       Výživové doplnky s karnozínom

Látka karnozín pomáha regenerovať bunky a chrániť ich pred oxidačným stresom. Aj keď sa prirodzene vyskytuje v našom tele, s pribúdajúcim vekom jej množstvo klesá. Zabezpečte si preto jeho dostatočný prísun užívaním nášho výživového doplnku Karnozín EXTRA. Okrem karnozínu obsahuje súbor ďalších piatich  vysoko účinných antioxidantov, ktoré majú v boji proti starnutiu buniek nenahraditeľné miesto. Karnozín EXTRA objednáte na našom eshope.

 


26.11.2018


Čítaj Viac: Anti-aging

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.