Aby ste si dovolenku naozaj užili...

...pripravte sa na možné komplikácie! Zdravotné problémy či úrazy nie sú na dovolenke zriedkavé. S čím by ste mali počítať a ako sa na prípadné nepríjemnosti pripraviť?

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde. Konečne si môžeme dopriať oddych presne tak, ako nám to vyhovuje. Niektorí z nás sa tešia na nekonečné vyvaľovanie na pláži, iní na dobrodružné objavovanie turistických miest. Nájdu sa medzi nami aj takí, ktorí si dokonale oddýchnu pri prácach okolo domu či v záhrade. Nech už dovolenkový čas trávite akýmkoľvek spôsobom, prečítajte si niekoľko rád, ako sa počas dovolenky chrániť a poradiť si s prípadnými zdravotnými problémami.

Hrozba menom „nové prostredie“

Počas leta, a dovoleniek zvlášť, neváhame aspoň na pár dní vymeniť domácu klímu za kúsok exotiky. Žiada sa nám zmena prostredia,  imunita ju však prívetivo uvítať nemusí. Nové miesta totiž so sebou prinášajú mnoho výziev, ktorým musí čeliť. Organizmus býva vystavovaný odlišnému podnebiu a klíme. Svoje zohrávajú klimatizované priestory, časté prechody z tepla do chladu a opačne, netradičné kmene baktérii a vírusov. Nebuďte preto prekvapení, ak sa vám „podarí“ prechladnúť aj v tropických teplotách. Skôr, ako začnete baliť kufre na cestu do zahraničia, posilnite svoju obranyschopnosť účinnými prostriedkami a metódami. Pred ochorením môže pomôcť užívanie výživového doplnku Karnozín EXTRA. Svojím zložením podporuje imunitu a chráni pred vznikom zápalových procesov v tele. 

Pobyt v novom a neznámom prostredí obyčajne zvyšuje riziko vzniku úrazu. Svoje by o tom určite vedeli rozprávať rodičia, ktorí sa chystajú na dovolenku so svojími najmenšími. Deti totiž milujú objavovanie; bezpečnosť je pritom na druhom mieste. Na cesty si preto určite nezabudnite vziať lekárničku so všetkým potrebným. Základom je dezinfekčný prostriedok na rany, obväzy a leukoplasty; zísť sa však môžu aj prostriedky na trávenie, proti hnačkám a proti bolesti. Ak si však predsa len z dovolenky odnesiete nepríjemné zranenie, či inú zdravotnú komplikáciu, užívaním Karnozínu EXTRA môžete urýchliť jeho hojenie a liečbu, a tiež predísť vzniku zápalu.

Manuálna práca - dokonalý relax?

Prác na dome či v záhrade (prípadne i v oboch) je vždy dosť. Počas roka nemusí byť dosť času na ich zvládnutie, preto sa odkladajú práve na leto. Pre niektorých ľudí, najmä so sedavým zamestnaním, predstavuje manuálna práca dokonalú formu duševného oddychu a regenerácie. Podobne si teda plánujú aj svoju dovolenku. Reakciou na nárazovú fyzickú aktivitu však môže byť svalová horúčka, ľudovo známa pod pojmom „svalovica“. Jej ľahšie štádium nemusí byť problémom, horšie však je, ak na druhý deň nemôžete ani vstať z postele. Ak vás čaká fyzicky náročnejšia práca, dodajte svojim svalom silu pomocou karnozínu. Ten vo svaloch neutralizuje kyselinu mliečnu a zlepšuje svalovú vytrvalosť. Nájdete ho vo výživovom doplnku Karnozín EXTRA, ktorý rýchlo a ľahko objednáte prostredníctvom nášho eshopu.

 


25.07.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.