Ako ľahšie zvládnuť stres zo skúšok?

Patríte k študentom, ktorých čaká obdobie skúšok? Pripraviť sa naň je dôležité. Predstava nadchádzajúcich povinností u mnohých vyvoláva nervozitu a stres. Ak navyše nestíhate všetko podľa plánu, môže sa objaviť aj  frustrácia a stres sa zvyšuje. 

Najskôr plánujte

Aj keď by mnohí z nás ocenili fotografickú pamäť, osvojenie si potrebných vedomostí si vyžaduje čas. Myslite na to skôr, ako sa začnete pripravovať na skúšky. Uvedomte  si, koľko skúšok vás čaká, ako obsiahla je študijná látka a popremýšľajte, koľko času budete potrebovať na naštudovanie problematiky. Odporúča sa začať s najťažšou úlohou vyžadujúcou si dlhšiu prípravu. Ako hovorí BrianTracy – najskôr zjedzte žabu, všetko ďalšie bude už jednoduchšie.

Motivujte sa

Vytrvať pri učení je pre viacero študentov silná výzva. Je dôležité kombinovať mentálne nasadenie s fyzickými aktivitami – behajte, cvičte, prechádzajte sa. Vyčistite si hlavu a získajte energiu pre ďalšie štúdium. Skúste sa  motivovať, postačia aj úplne drobnosti. Napríklad kúpou nejakej maličkosti, víkendovým výletom, či iba pozretím časti obľúbeného seriálu. 

Čo robiť, keď sa dostaví stres? 

Či už máte za sebou prvý semester, alebo patríte k „ostrieľaným“ študentom, obavy zo skúšok k tejto životnej etape jednoducho patria. Tak si ich užívajte, istý nadhľad je pre zdravie dôležitý. Aby ste sa primerane chránili pred dôsledkami nadmerného stresu, vyskúšajte Karnozín EXTRA. Predpokladá sa, že podporuje pamäť , zvyšuje schopnosť sústredenia, zlepšuje koncentráciu a logické myslenie.

 


24.01.2018


Čítaj Viac: Stres

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.