Ako si na dovolenke skutočne oddýchnuť?

Vytúžený odpočinok a odstup od každodenného zhonu – tak si väčšina z nás predstavuje dobre strávenú dovolenku. Žiaľ, táto predstava neraz zostáva len v našej mysli a zaslúžený relax sa nekoná. Po dňoch strávených na pláži či výletmi sa tak k pracovným povinnostiam vraciame v rovnakom rozpoložení, ako sme od nich odchádzali.


Kde je chyba?

Za všetko môže stres. Ten si „balíme“ ešte pred odchodom na dovolenku; v práci nám v hlave neustále vyskakujú pripomienky, čo všetko by sme mali ešte stihnúť, vybaviť , doriešiť a nadrobiť tak, aby sme sa nevrátili do úplného chaosu. Po návrate nás opäť čaká známy kolotoč každodenných povinností – sme sklamaní, frustrovaní, depresívni. Ako docieliť presný opak, tzn. tešiť sa po dovolenke na známe radosti i starosti bežného života? Oddýchnite si tak, aby ste naozaj nabrali nové sily! Ako na to prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

Myslite na seba!

More, niekoľkodňová túra v horách, spoznávanie všetkých dostupných pamiatok? Už pred výberom lokality a aktivít myslite v prvom rade na seba. Ideálny oddych si každý z nás predstavuje inak, preto si ho naplánujte tak, ako vyhovuje vám. Ak sa chystáte na dovolenku s partnerom, ktorého preferencie sú odlišné, snažte sa spoločne prísť na kompromis. Napríklad si na polovicu naplánujte oddych pri pláži, na zvyšok zase cykloturistiku po okolí.

Pozor na stereotyp!

Každodenný život nám ho prináša viac než dosť. Počas dovolenky si preto doprajte niečo nové –vyberte sa skúmať nové miesta, ochutnajte exotickú kuchyňu, vyskúšajte adrenalínové športy – jednoducho sa popasujte s novými výzvami či zaujímavými aktivitami. Čím rôznorodejšia a zábavnejšia bude vaša dovolenka, tým viac sa budete cítiť oddýchnuto.

S mobilom ani na krok!

Dovolenka tiež býva miestom, kde si až bolestne uvedomíme vlastnú závislosť na telefóne, notebooku a sociálnych sieťach. Potreba zaznamenávať vlastné zážitky a tiež „nasávať“ tie cudzie však vedie len k jedinej veci – nikdy nie sme skutočne „tu a teraz“ pri tom, čo sa deje, nedokážeme cenné chvíle skutočne prežívať. Obmedzte preto všetky prístroje na minimum, obzvlášť digitálnych priateľov. Pocit úľavy je zaručený!

Starajte sa o seba!

Čas, ktorý venujete oddychu a načerpaniu nových síl využite aj na starostlivosť o telo. Zájdite si napríklad na masáž, ku kaderníčke či na manikúru. Vaše ošetrené „ja“ sa vám odmení zlepšením vitality, zvýšením energie a chuti do života. Okrem vonkajšej starostlivosti nezabúdajte aj na tú vnútornú.

Doprajte organizmu dávku šiestich účinných látok obsiahnutých vo výživovom doplnku Karnozín EXTRA.

Okrem toho, že pomáha chrániť pred oxidačným stresom a voľnými radikálmi, posilňuje imunitu a potláča prípadné zápalové procesy v tele, podporuje tiež svaly a fyzickú vytrvalosť, logické myslenie a pamäť.

Karnozín EXTRA nájdete v našom eshope.

 


18.07.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.