Ako zvládnuť nadmerný stres?

Primeraný stres je súčasťou bežného života a potrebujeme ho pre svoje prežitie. Ak však stresová záťaž pretrváva dlhodobo a je výrazná, jej následky môžu byť pre nás zničujúce.

Ako postupovať v takýchto situáciách?

Spravidla ide o veľmi nepríjemné, smutné či inak ľudsky ťažké situácie ako je úmrtie blízkej osoby, rozvod, strata zamestnania alebo vážne ochorenie.  Vyžadujú  dlhší čas na vyriešenie, vysokej dávke stresu sme vystavení niekoľko dní,  týždňov alebo aj mesiacov. Dlhodobý nadmerný stres môže byť spúšťačom rôznych ochorení  ako napr.  bolesť hlavy, bolesti chrbtice, poruchy trávenia, zvýšenie krvného tlaku, čo často vedie až k vzniku civilizačných ochorení.

Ako sa účinne chrániť pred nadmerných stresom na bunkovej úrovni?

Dbajte na zvýšený príjem antioxidantov, ktoré chránia bunky pred škodlivými vplyvmi stresu. Karnozín EXTRA má jedinečné zloženie a má až 6 komponentov. Okrem karnozínu (telu prirodzená látka, ktorá pomáha riadnemu fungovaniu buniek), obsahuje vitamín E, koenzým Q10, L-karnitín, extrakty z čučoriedok a plodov vínnej révy.

Ako uchrániť pred stresom svoju myseľ?

Ak sa dostanete do stresovej situácie, snažte sa zachovať si chladnú hlavu. Nepodliehajte panike, ukotvite sa,  niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnite. Technikou hlbokého, sústredeného dýchania do brucha a pomalého vydychovania sa vám prirodzene uvoľnia svaly. Upokojí sa  tok myšlienok a získate pokojnejší pohľad na situáciu a získate priestor na hľadanie možného riešenia.

Ak ste pod stresom dlhodobo, dbajte na zdravý životný štýl. Pridajte na fyzickej aktivite. Pravidelný pohyb výrazne prispieva k zlepšeniu psychickej kondície a odolnosti. Dostatok vitamínov a výživných látok potrebuje i mozog. V stresových obdobiach zvýšte príjem vitamínov skupiny B, magnézia a horčíka, najvhodnejšie ak je to stravou.

Hovorí sa, že ak sa človek podelí o svoju radosť s iným človekom, radosť sa zdvojnásobí. Platí to aj obrátene - ak sa zdôverí s problémom, zmenší sa o polovicu. Pri prežívaní ťažkého životného obdobia, dlhodobého stresu a obáv sa často zhovárajte so svojimi blízkymi. Určite sa neuzatvárajte do seba. Dlhodobé trápenie totiž môže vyústiť až do depresie. V prípade potreby sa tiež nebojte vyhľadať pomoc odborníka.

Karnozín Extra, Karnozín, Carnosin, L-Carnosine

 

 
 
 
 

20.02.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.