Antioxidanty : poznáte ich skutočný význam?

antioxidanty

Slovo antioxidanty sa v súvislosti so zdravým životným štýlom skloňuje čoraz viac. Je pravdou, že pre ľudské telo sú nenahraditeľné. Ich nedostatok môže spôsobiť mnohé zdravotné poruchy. Dôležitú úlohu tiež zohrávajú pri chudnutí a majú vplyv aj na starnutie. 

Kyslík je zodpovedný za mnohé nevyhnutné procesy a reakcie v tele. Pri jeho metabolizme sa však vytvárajú i voľné radikály, ktoré poškodzujú bunky. Telo môže reagovať ochorením, neraz dokonca i vážnejšieho charakteru. Ako sa teda efektívne ubrániť? Riešenie vychádza z prijímania dostatočného množstva antioxidantov.

Antioxidanty a voľné radikály

Samotné telo dokáže voľné radikály odstraňovať. Dostávajú sa však doň aj z vonkajšieho prostredia prostredníctvom znečisteného ovzdušia, cigaretového dymu a UV žiarenia. Antioxidanty účinky voľných radikálov zneutralizujú a zabránia tak ich negatívnemu vplyvu na bunky tela. V opačnom prípade môže dôjsť k poškodeniu buniek, čo môže oslabiť ich zdravie a funkčnosť. Dlhodobé pôsobenie voľných radikálov vedie k vážnym zdravotným rizikám a ochoreniam. 

Antioxidanty a ich zdroje

Zdroje antioxidantov sú pomerne pestré. Najčastejšie sú obsiahnuté v ovocí a zelenine, nájdu sa však aj v iných potravinách. Podľa toho ich možno rozdeliť do troch kategórií : vitamíny, minerály a ostatné fytozložky.

Vitamíny

K účinným antioxidantom možno zaradiť vitamín A, C, E a karotenoidy. Dobrou správou je, že viacero z nich je zastúpených v jednom druhu ovocia alebo zeleniny. Aby ste do tela dostali čo najväčšie množstvo, nemali by ste ich tepelne spracúvať, prípadne len mierne upraviť na pare.

Kde ich nájdete:

ovocie- broskyne, marhule, jahody, červené bobuľové ovocie (najmä ríbezle), citrusové plody, žltý melón, mango, oriešky, semienka
zelenina – mrkva, brokolica, paradajky, listová zelenina, špenát
Minerály a stopové prvky

Do tejto kategórie spadá selén, flavonoidy a polyfenoly. Nachádzajú sa v rybách, červenom mäse, celozrnných výrobkoch a obilninách, vajciach, tiež v bylinkách ako tymián a oregano.

Ak chcete zabezpečiť svojmu telu dokonalú ochranu pred voľnými radikálmi, môžete prijímať antioxidanty aj formou výživových doplnkov. Náš produkt Q-VITAL EXTRA je svojím zložením navrhnutý tak, aby prispieval k ochrane, ale i správnej funkcii buniek, celkovej vitalite organizmu a spomalil proces starnutia.

Ak chcete vedieť, v akom stave sú vaše bunky, objednajte sa k nám na vyšetrenie. Naše lekárky vám ho zmerajú pomocou nášho prístroja KARDiVAR a relevantné výsledky získate v priebehu niekoľkých minút.

 


16.11.2017


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.