Ako mať krásne vlasy? Nakŕmte ich

Ako mať krásne vlasy? Poradíme Vám ako nato.

Po krásnych vlasoch túžia ženy i muži...

Chceme, aby boli lesklé, hebké a husté – na to je však potrebné najmä ich stopercentné zdravie. Získať ho možno z kvalitnej stravy zloženej z vhodných potravín. Ktoré to sú? Táto päťka patrí k tým naj.

Vajíčka

Vedeli ste, že obsahujú látku nazývanú aj „vitamín krásy“? Je ňou tzv. biotín, ktorý patrí do skupiny B vitamínov. Najviac ho obsahujú práve žĺtky, takže pre krásne vlasy by ste si ich určite nemali odopierať. Biotín totiž na ne pôsobí ako prírodný vnútorný kondicionér. Vďaka nemu sú vyživené, ale tiež podporuje aj ich rast a zabraňuje nadmernému vypadávaniu. Biotín však nájdete aj v avokáde či orieškoch.

Ryby

Losos, makrela, tuniak či treska – všetky obsahujú vysoký podiel bielkovín, ktoré sú pre vlasy niečo ako stavebný materiál. Navyše sú cenné aj pre omega-3 mastné kyseliny. Zvýšiť konzumáciu rýb by  ste mali obzvlášť vtedy, ak sú vaše vlasy krepovité, suché a bez lesku; prípadne vás trápia problémy s pokožkou hlavy či lupiny. Pokiaľ vám však ryby nevoňajú, skvelým zdrojom omega-3 mastných kyselín sú aj ľanové semienka či vlašské orechy.

Strukoviny

Prospešná je najmä fazuľa a šošovica. Oba druhy obsahujú veľké množstvo látok, ktoré sú pre zdravé vlasy nenahraditeľné, napríklad železo. Pri jeho nedostatku vzniká anémia, ktorá má za dôsledok nadmerné vypadávanie vlasov, ale i mdlý vzhľad pokožky a zlú kvalitu nechtov. Pravidelné miesto v jedálničku si strukoviny zaslúžia aj pre obsah zinku. Podporuje rast vlasov, spevňuje ich a sú tak menej náchylné na štiepenie a lámanie. Za zmienku tiež stojí vitamín E, ktorý ako silný antioxidant pomáha prekrviť pokožku hlavy, vyživiť korienky vlasov a urýchliť tak rast.

Listová zelenina

Obsahuje vitamín C, ktorý sa v našom tele nestará len o imunitu. K jeho účinkom patrí aj blahodarný vplyv na vlasy, nechty a pokožku. Ak ho máme nedostatok, odrazí sa to na kvalite všetkých troch- vlasy sú bez lesku, pokožka má nezdravý odtieň a nechty sa lámu. Okrem toho je listová zelenina skvelým zdrojom vitamínu A. Ten je však rozpustný v tukoch, preto si do šalátu pridajte vždy kvalitný olivový či iný olej.

Celozrnné obilniny

Trápia vás predčasné šediny? Potom by ste si celozrnné obilniny mali denne dopriať. Stačí ich napríklad primiešať do jogurtu ako vločky. Z množstva druhov si však určite vyberiete ten, ktorý vám bude chutiť, stačí sa inšpirovať. Oplatí sa ich jesť pre ich vyvážené nutričné zloženie, vysoký obsah vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktoré vlasy pre svoje zdravie a kvalitu potrebujú.

Karnozín EXTRA a vlasy

Výživový doplnok s obsahom karnozínu Karnozín EXTRA môže pomôcť aj vašim vlasom. Obsahuje totiž až šesť účinných látok – antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť bunky tela pred oxidačným stresom a tým aj pred predčasným starnutím. To sa týka nielen pokožky či svalov, ale v neposlednom rade i vlasov. Vďaka tomu si ich kvalitu, hustotu a hebkosť môžete udržať dlhšie. Karnozín EXTRA nájdete v našom eshope.

 

 

 


06.03.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.