Čo ste o Kolostrum nevedeli?


Po 24 – 48 hodinách po pôrode sa kolostrum vytvára v mliečnych žľazách cicavcov, a to ešte pred samotným vytvorením „pravého mlieka“. Obsahuje prevažne proteíny, karbohydráty, tuky, amino kyseliny, vitamíny a minerály. Obranyschopnosť proteínov tohto fenoménu má na svedomí rozpad baktérií a vírusov. Príkladom je kravské kolostrum, v ktorom môže byť až 100-krát vyšší obsah protilátok ako v obyčajnom mlieku.


Ako sa naozaj vyrába?

Možno ste doposiaľ naozaj ani len netušili akým spôsom sa kolostrum získava. Kolostrum – výťažok z mliečnych žľáz, najmä u kravského dobytku. Práve tento dobytok je očkovaný na vytvorenie tých protilátok, ktoré zápasia s baktériami zapríčiňujúce prevažne problémy s hnačkou. Tieto dôležité protilátky obsahuje predovšetkým kravské kolostrum, ktoré sa do nášho tela dostane predovšetkým  ako výživový doplnok.

Zdroj imunity

Práve pre jeho možnosť obranyschopnosti a vytvárania protilátok sa kolostrum označuje za prirodzený a účinný liek a sprievodcu imunity. Aj na základe niekoľkých klinických štúdií sa potvrdili probiotické a bakteriálne benefity kolostra. Kolostrum je založené na 250 komponentoch, ktoré zapríčiňujú viac ako 50 ďalších procesov cez imunitu, regeneráciu a rast v našom organizme.

Trávenie a mikroflóra

Kolostrum obsahuje rastový faktor, ktorý napomáha telu lepšie spracovať potravu a spáliť pri tom viac tuku. Tieto faktory sa podľa lekárov vytvárajú v našom tele. Nie však až v takom potrebnom množstve, aké náš organizmus naozaj potrebuje. Redukcia tohto faktora nastáva počas starnutia, počas pohybovej aktivity či cvičenia, výskytu toxínov alebo v spôsobe potravy, ktorú prijímame a jej nutričnej hodnoty.

Kolostrum a starnutie

Čo sa rozhodne spája s absenciou kolostra v tele je staroba. Po adolescencii klesá produkcia rastového hormónu, ktorý je nevyhnutný pre zachovanie a reprodukciu buniek. Taktiež môžeme poukázať na imunitný systém, ktorý je oslabený a v 60-tke prichádzajú problémy  s funkciami žláz (pr. Thymus). Kolostrinin je komponent kolostra, ktorý ste mohli nájsť pod označením PRP a využíva sa na zlepšenie mentálnej funkcie. Napomáha nutrične obohacovať tkanivá mozgu aj pre ľudí s Alzheimerovou chorobou.

Fitness a budovanie svalovej hmoty

Mnohí z nás snívajú o krásnom a zdravom tele. Svoju zaneprázdnenosť sa snažíme často a  predovšetkým balansovať s časom v posilňovniach. Ak ste atlét alebo len víkendový zápasník, a ak skutočne hľadáte ten správny výživový doplnok na budovanie svalovej hmoty, zlepšenie telesného výkonu a správnu regeneráciu, kolostrum je pre vás ideálnym riešením. Už ako pravidlo sa uvádza, že strava je kľúčom k dokonalému telu. Niekedy to však nestačí a s našimi výsledkami nie sme spokojní. Kolostrum podporuje vaše konzistentné obohatenie výkonu v činnostiach, akými sú predovšetkým anaeróbny energetický systém. V jednej štúdii sa dokonca preukázalo a uvádza za najvyšší výkon cyklistov ten, ktorým bolo podávané kolostrum (20 g/ deň) spolu s bežnou stravou bohatou na proteíny. 


09.06.2017


Čítaj Viac: Imunita

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.