Dovolenka: postrach pre imunitu?

Exotické krajiny, príjemná morská voda a chutné jedlo už čakajú na prvých dovolenkárov! Na letný oddych sa tešíme neraz i celý rok.

Aj počas neho však na nás číhajú rôzne nástrahy, napríklad prechladnutie či viróza. Preto sme pre vás pripravili článok, v ktorom vám poradíme, ako sa im vyhnúť, príp. ako si s nimi rýchlo a ľahko poradiť.

Leto je tu!

Konečne si môžeme dopriať niekoľko dní (či týždňov) vylihovania na pláži, dobrodružné výlety či vytváranie nových nezabudnuteľných spomienok na starých známych miestach. Po dlhých mesiacoch povinností si naše telo zmenu prostredia priam pýta. Napriek všetkým známym pozitívam sa však môžu dostaviť aj nepríjemné zdravotné komplikácie. Vzniknúť môžu rôzne, zväčša je za nimi oslabený imunitný systém. Ten sa totiž musí „popasovať“ s viacerými nástrahami – od klimatizácie v hoteloch či dopravných prostriedkoch, cez tamojšiu klímu, až po úplne nové podnety v podobe vírusov či baktérií. Napriek tomu myslí na jeho posilnenie pred odchodom na dovolenku len málokto. Prechladnutie, chrípka či iná viróza tak nie sú ničím nezvyčajným.

Ako na prevenciu

Ako sa hovorí, prevencia je najlepšia liečba. Myslite na to ešte pred tým, ako sa vydáte na cestu za letným oddychom. V prvom rade nezabúdajte posilňovať imunitu zvnútra. Základom je pestrá strava bohatá na vitamíny, prípadne pre lepší účinok siahnite po výživových doplnkoch.

Karnozín EXTRA obsahuje až šesť účinných zložiek, ktoré pomáhajú podporovať obranyschopnosť organizmu, potláčajú  možné zápalové procesy a prispievajú k celkovej regenerácii tela už na bunkovej úrovni.

Karnozín EXTRA objednáte v našom eshope.

Ľahšie zvládnuť zmenu klímy, či prechod z horúceho exteriéru do klimatizovaných priestorov, pomôže pravidelné otužovanie. Začnite s ním napríklad ešte na jar, prípadne sa, už počas tohtoročnej jesene, začnite aj týmto spôsobom pripravovať na budúcu sezónu. Pokiaľ však nestíhate, máme aj pre vás niekoľko tipov, ako „z klímy“ neochorieť. Vždy sa chráňte oblečením (sveter, mikina, šatka, príp. ponožky), najmä počas prepravy dopravným prostriedkom, kde na vás klíma fúka oveľa intenzívnejšie. V hotelovej izbe si ju nastavte tak, aby nebol rozdiel s vonkajšou teplotou veľmi výrazný (pozor, odporúča sa 5-7 oC, inak je takmer isté, že prechladnete!).

Je dokázané, že imunitný systém narúša aj nedostatočný pitný režim. Nezabúdajte preto pravidelne dopĺňať tekutiny. Overte si však, či v hoteli tečie pitná voda; myslite tiež na to, že v niektorých krajinách sa na pitie odporúča len balená.


27.06.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.