Karnozín a COVID-19

V časopise International Journal of Environmental Research and Public Health (citačný index 2,8) vedci z Austrálie, Indie a USA publikovali štúdiu o účinkoch L-karnozínu pri ochorení
COVID-19. https://www.mdpi.com/1660-4601/17/11/3986/htm

V štúdii autori uvádzajú, že karnozín sa javí ako účinná látka a má veľký potenciál v komplexnej liečbe COVID-19. Obzvlášť môže byť prospešný pri liečbe pridružených ochorení súvisiacich s COVID-19.

Existuje niekoľko dôvodov pre takéto tvrdenia:

1. karnozín je bezpečný, dostupný výživový doplnok, neviazaný na lekársky predpis

2. všeobecný znak všetkých vírusov, ktoré vyvolávajú humánne ochorenia, je trvalé zvýšenie oxidu dusnatého (NO), ktorý vytvára vysoko toxický a reaktívny peroxynitrit, a ten poškodzuje pľúcne tkanivo a DNA. Karnozín so svojimi antioxidačnými a protizápalovými účinkami môže znížiť koncentráciu oxidu dusnatého (NO) a peroxynitritu, čím napomáha imunologickej odpovedi proti vírusom (overené pri infuenza A, horúčka Denga a ZIKA).
Karnozín EXTRA je mimoriadne účinný v neutralizácii komplexov NO v porovnaní s L-karnozínom (viď.: Prečo je Karnozín EXTRA extra? https://www.youtube.com/watch?v=w8fMN0mqSQ8).

 

3. COVID-19 obsahuje ako jednu zo zložiek apolipoproteín E (ApoE) genotyp e4e4. ApoE je vysoko špecifický gén alveolárnych buniek v pľúcach. Karnozín vykazuje ochrannú funkciu v ochrane ApoE. 

Závery: 

Užívanie karnozínu môže zohrávať významnú úlohu v znižovaní poškodenia pľúcneho tkaniva, chorobnosti a úmrtnosti spojenej s infekciou SARS-CoV-19. Užívanie L-karnozínu pacientami s COVID-19 môže byť prospešné v zvládaní tohto ochorenia a môže pomôcť pri kompenzácii zaťaženia systémov zdravotnej starostlivosti, najmä v krajinách, kde je systém zdravotnej starostlivosti nedostatočný a podfinancovaný.


09.07.2020


Čítaj Viac: Karnozín EXTRA~ COVID-19

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.