Karnozín verzus karnitín

L-karnozín a L-karnitín, ako sa zvyknú tieto látky označovať, majú veľa spoločného. Obe sa prirodzene vyskytujú v ľudskom tele, kde sú veľmi cenné a užitočné. Športovci ich užívajú vo forme výživových doplnkov, sú tiež súčasťou Karnozínu EXTRA. K čomu však telo potrebuje karnozín a karnitín? Prezradíme v článku!

Všetko o karnozíne (L-karnozín)

Ako sme už uviedli vyššie, karnozín sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Sústreďuje sa však prevažne v orgánoch, ktoré k svojej činnosti potrebujú viac energie (srdce, mozog, pľúca, pečeň,...). Zabezpečuje tak ich správnu funkciu a činnosť. Okrem toho však pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom, tiež prispieva k ich regenerácií. Podporuje činnosť centrálnej nervovej sústavy, potláča zápalové procesy, stimuluje metabolizmus, zlepšuje koncentráciu a logické myslenie. Dalo by sa teda povedať, že sa stará o psychické i fyzické zdravie a vitalitu. Vďaka svojim schopnostiam totiž pomáha spomaliť starnutie a udržiava organizmus v plnej sile aj vo vyššom veku. Karnozín možno získať v strave. Ak si však chcete zabezpečiť optimálnu dávku tejto látky, nájdete ju aj v našom výživovom doplnku Karnozín EXTRA.

Všetko o karnitíne (L-karnitín)

Karnitín je známy najmä medzi vrcholovými kulturistami a športovcami- pripisuje sa mu totiž schopnosť urýchľovať spaľovanie tukov a teda i rýchlejšie chudnúť. Jeho pravidelný príjem je však dôležitý pre každého z nás. Prečo? Rovnako ako karnozín, aj karnitín je najviac koncentrovaný v orgánoch, svaloch a dokonca aj v bunkách imunitného systému. Primárnou úlohou karnitínu je zabezpečovať proces dodávania energie do jednotlivých buniek a tým i fungovanie orgánov či svalov. V neposlednom rade tiež prispieva k detoxikácií – odstraňuje nepotrebné produkty metabolizmu. Užívanie karnitínu sa preto odporúča nielen športovcom, ale i ľuďom so stresujúcim či fyzicky náročným povolaním, starším ľuďom a aj pri redukčných diétach. Dopĺňať  by ho mali i vegáni a vegetariáni, ktorí nejedia mäso či živočíšne výrobky, kde sa karnitín prirodzene vyskytuje. Odporúča sa prijímať ho prostredníctvom výživových doplnkov.

Karnitín i karnozín obsahuje aj Karnozín EXTRA, ktorý objednáte rýchlo a ľahko v našom eshope.

 


08.10.2018


Čítaj Viac: Karnozín EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.