Bolesť svalov a ako ju eliminovať

Ako eliminovať bolesť svalov? Za bolesťou svalov sa môže skrývať nielen šport, ale dokonca i vaša profesia! Príčinu hľadajte napríklad v preťažovaní jednotlivých svalových partií; ozvú sa však aj po úraze alebo prehnanom tréningu. Podobné problémy sa tak týkajú veľkej skupiny ľudí, ktorých bolesť obmedzuje v pohybe a strpčuje im život. Ako si pomôcť?

Poznajú ju najmä športovci

Či už vykonávate šport profesionálne alebo ako záľubu, bolesť svalov vám je určite dôverne známa. Nie vždy však ide o tzv. svalovicu. Tá je prirodzenou reakciou svalu na neprimeranú či novú záťaž. Svalové vlákna sa vtedy poškodia; ich najjemnejšie a najslabšie časti sa popretŕhajú a vytvára sa v nich krátkodobý zápal. Proces regenerácie sprevádzajú bolesti, ktoré môžu trvať aj niekoľko dní. Aj keď sa analgetiká môžu zdať tým najvhodnejším riešením, nie je tomu tak. Rekreačným i profesionálnym športovcom sa preto odporúča užívanie výživových doplnkov s karnozínom. Ten prispieva k regenerácií svalov, podporuje imunitný systém a tým i liečbu zápalu. Látka karnozín prispieva aj k rýchlejšiemu zotaveniu po úraze alebo operácií, ktoré nie sú pri športe ničím zriedkavým.

Karnozín EXTRA tejto látky obsahuje až 125 gramov a vďaka jedinečnému zloženiu s obsahom ďalších 5 silných antioxidantov ochráni a posilní vaše svaly. Nájdete ho v našom eshope.

Bolia aj z „ničnerobenia“

K preťaženiu svalov vyvolávajúcich bolesť však môže dôjsť aj zo sedavého zamestnania či stereotypnej práce – vplyvom tzv. statickej záťaže. Častým problémom sú tak bolesti svalov chrbtice i končatín. Neraz sa dokonca končia vyskočenou platničkou, zápalom šliach a kĺbov, ktoré je nevyhnutné riešiť operačne. Určite sa preto oplatí osvojiť si základy prevencie:

·         Ak pracujete za počítačom, dbajte na správne sedenie! Kolená ohnite do pravého uhla, panvu mierne vysuňte dopredu a vystretý chrbát jemne tlačte o operadlo. Správnu polohu krku a hlavy si „poistíte“ nastavením výšky monitora tak, aby jeho stred siahal približne do výšky očí.

·         Pracujete v stoji? Snažte sa udržať záťaž na oboch dolných končatinách pomocou mierneho rozkročenia. Váhu tela striedavo neprenášajte z nohy na nohu, dbajte na vystreté plecia a rovný krk.

Bolesť svalov v začiatočných štádiách síce pre vás nemusí predstavovať veľký problém, avšak môže po čase si môže vyžiadať i radikálnejšie riešenia. Neberte ju preto na ľahkú váhu. Ak sa u vás už vyskytli problémy s bolesťami či zápalmi svalov a šliach, môže vám pri ich  eliminácii pomôcť Karnozín EXTRA. V ňom je obsiahnuté až 6 zložiek, ktoré posilňujú nielen svaly, ale aj obranyschopnosť organizmu a tým podporuje i liečbu zdravotných  problémov a pooperačných stavov.

Karnozín EXTRA objednáte rýchlo a ľahko v našom eshope.

 


17.12.2018


Čítaj Viac: Svaly a pohybový aparát

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.