Ktoré jesenné plodiny pomôžu imunite? II. Časť

 

Aj keď jeseň má svoje čaro, premenlivosť  počasia a teplôt môže dať našej imunite poriadne zabrať.

Ak ste aj vy s odchodom leta spozorovali vo svojom okolí akosi viac kýchnutí či kašľov, viete o čom je reč. Našťastie svojej imunite vieme pomôcť aj vitamínmi z typických jesenných plodín.

Prečítajte si o nich v pokračovaní nášho článku.


Kyslá kapusta

V jednoduchosti je krása; v prípade poctivej kyslej kapusty aj množstvo zdravotných výhod. Vysoký obsah vitamínov (C, K, B) dokáže s imunitným systémom priam divy. Má silné protizápalové účinky, dokonca pomáha predchádzať napríklad rakovine prsníka! Upravuje cholesterol a vysoký krvný tlak; tiež posilňuje kosti, srdce a cievy. Určite sa vyplatí dopriať si ju čo najčastejšie ako prevenciu pred chrípkou či prechladnutím a súčasne komplexne posilniť svoje zravie z prírodného zdroja.

Cibuľa a cesnak

 Základ takmer každého slovenského jedla v sebe skrýva oveľa viac, ako len typickú chuť a vôňu. Obsahujú silný antioxidant (quercetin), ktorý účinne bojuje s voľnými radikálmi. Cibuľa a cesnak sú však známe aj ako prírodné antibiotikum, pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach, preventívne proti rakovine a rednutiu kostí.

Ružičkový kel

Ak by sme potraviny rozdelili podľa obľúbenosti, ružičkový kel by obsadil niššie priečky. Pokiaľ si  na špecifickú chuť a vôňu zvyknete, vaše zdravie sa vám určite odvďačí. Výrazne posilňuje imunitu, pomáha  rýchlejšie prekonať chrípku či vírusové ochorenia dýchacích ciest. Cenný je aj pre vysoký podiel vlákniny.

Slivky

Šťavnaté ovocie sa  využíva na mnoho spôsobov. O tom, že slivky sú skutočným liekom, vedeli aj naši predkovia. Na konci leta z nich varili lekvár, ktorý v zime využívali na tlmenie horúčky a zmiernenie kašľa. Vitamín B12 prispieva k tvorbe krviniek. Telu dodajú aj minerály ako horčík, draslík, fluór, vápnik, železo a zinok; látky dôležité pre zdravé a krásne vlasy a nechty. Obsiahnuté antioxidanty tiež spomaľujú starnutie a pre nízky glykemický index sú vhodné aj pre diabetikov.

Rakytník

Síce je pôvodom z Číny, no udomácnil sa aj u nás. Dostanete ho napríklad ako džem či sirup. Je súčasťou mnohých doplnkov na podporu imunity, pretože má vysoký obsah vitamínu C, A, B, D, F, K a rôznych aminokyselín. Rakytník tiež tlmí bolesť a urýchľuje hojenie rán. Pomáha aj pri kožných ochoreniach, zápaloch, znižuje cholesterol a pod. Zlepšuje stavy pri syndróme karpálneho tunela.

Vlašské orechy

Chutné a navyše zdravé – aj tak by sme mohli charakterizovať vlašské orechy. Hovorí sa im aj „brainfood“, čiže potrava pre mozog, keďže priaznivo ovplyvňujú činnosť celej nervovej sústavy. Zlepšujú pamäť, koncentráciu a podporujú schopnosť učiť sa. Údajne tiež podporujú plodnosť.

Ak chcete svojmu telu dopriať výnimočnú starostlivosť a ochranu pred voľnými radikálmi, podporiť imunitný systém a celkovú vitalitu, vyskúšajte Karnozín EXTRA. Obsahuje až šesť účinných zložiek, vrátane silných antioxidantov.

Karnozín EXTRA objednáte v našom eshope, alebo nájdete v lekárňach.

 

 

 


24.09.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.