Marianna Ďurianová: Karnozín mi umožňuje byť mentálne fit

Mariannu Ďurianovú netreba nejak špeciálne predstavovať. Večne vysmiata roky bola tvárou komerčnej televízie, obľúbená moderátorka, hlásateľka športových novín verejnoprávnej RTVS, mama 10 ročného syna, cestovateľka, vyznávačka zdravej životosprávy, wellbeingu a vášnivá čitateľka literatúry faktov.

Už je to nejaký čas, čo rozšírila rodinu priaznivcov funkčného výživového doplnku, nootropika Karnozínu EXTRA. Ako ona tvrdí, nebol to experiment, ale rozumné rozhodnutie. Zjavné je, že uvedomelá žena po štyridsiatke chápe nielen to, že niektoré látky v tele v tomto veku treba prirodzene dopĺňať, ale aj fakt, že nikdy nebolo tak dôležité sa venovať zdravej mentálnej odolnosti, ako v súčasnosti.


Čo robíte pre to, aby ste sa udržali vo forme a zdraví ? 

Celý život sa snažím pristupovať k sebe zodpovedne, aby som mohla žiť dlho plnohodnotne. To znamená, že okrem pre mňa samozrejmých vecí ako je pravidelný pohyb a kvalitná strava, aj držať sa mentálne fit a udržiavať si psychohygienu – v mojom prípade cestovanie, spoznávanie nepoznaného, objavovanie jedinečných kútov našej zeme. Taktiež  skutočnosť, že chodím na preventívne lekárske prehliadky a keď sa objaví nejaký problém, riešim ho ešte v začiatkoch. 

Je niečo aktuálne čo riešite ? 

Posledného pol roka som sa cítila mimoriadne unavená, vyčerpaná. Ale objektívny dôvod som na to nemala. Teda možno okrem toho, že som nemala plnohodnotný spánok, pretože som si “úspešne” vypestovala závislosť na spreji do nosa a musela som ho aj v priebehu noci niekoľko krát použiť. Čiže spánok som mala veľakrát prerušovaný a to sa potom odrazilo aj na mojej kondícii cez deň. Zvažovala som aj jarnú únavu ale taká dlhodobá je asi fakt nepravdepodobná. No a potom som si povedala, že asi to je vekom ????. Takze som začala pátrať po tom, ako to vyriešiť. 

A dopátrali ste sa k niečomu ? 

Zhodou okolnosti som sa dostala k funkčnému výživovému doplnku Karnozín EXTRA. To, čo som si o ňom prečítala, ma úplne nadchlo. Karnozín je látka, ktorá je telu vlastná, ale žiaľ po 35 roku života si ho naše telo už nevie metabolizovať, a preto je dôležité ho dopĺňať. Vieme, že bunka je najmenšia stavebná a funkčná jednotka živých organizmov a práve táto účinná látka je primárnou stavebnou látkou bunky a zároveň ju regeneruje. A keďže starnutie ako také, úzko súvisí so starnutím buniek, rozhodla som sa ich pomocou Karnozínu EXTRA zregenerovať. 

Cítite už na sebe efekt ? 

Je to neuveriteľné, ale už po veľmi krátkej dobe odkedy som Karnozín EXTRA začala užívať. Pociťujem príval energie, mám dobrú náladu a dokonca ma to oslobodilo aj od nosového spreja! Odvtedy som ho ani raz nepoužila, moja nosná sliznica je zase úplne v poriadku a ja sa kvôli tomu nemusím v noci budiť, pretože sa mi ľahko dýcha. Zároveň sa cítim zrelaxovaná.

Podľa toho čo hovoríte, karnozín pomáha pri rôznorodých problémoch. 

Hovorí sa, že všetko je v hlave. A je to naozaj tak, pretože centrálny nervový systém sídli v hlave. A keď má správnu výživu, vysiela správne signály. Komunikácia je dôležitá a ak mozog vydáva jasné príkazy, efekt je zaručený. Vďaka karnozínu si môžeme posilniť kognitívny systém, zlepšiť koncentráciu, logické myslenie, pamäť - čo tiež pozorujem na sebe,  že naozaj funguje (už mi menej často hovoria Dory ????). Dokonca ma pochválila aj moja trénerka, že počas cvičenia u mňa pozoruje viac sily a vytrvalosti. 

Znie to až zázračne … 

A to ešte nie je všetko. Dočítala som sa, že po užívaní karnozínu u detí sa zistilo, že funguje na zníženie hyperaktivity, čo je dnes už úplne bežný jav u detí alebo u tzv. detských tikoch. Dobre výsledky zaznamenali aj pri poruchách autistického spektra (PAS - Aspergerov syndróm, Pervazívna vývinová porucha, Autistická porucha, Rettov syndróm, Hellerov syndróm) alebo pri ADHD. No a keď sa pozrieme na opačnú stranu vekovej priamky, tak užívaním karnozínu dokážeme predchádzať aj neurologickým degeneratívnym ochoreniam (Alzeimerova a Parkinsonova choroba). Pozitívny vplyv dokonca zistili aj pri takých vážnych diagnózach ako je roztrúsená skleróza !

Myslíte, že to má vplyv aj na váš vzhľad?

Jednoznačne áno. Moja pokožka je hebkejšia, občas mám pocit, že som naozaj omladla, lebo pleť je jasnejšia a pružnejšia. Moju skúsenosť  podporujú aj početné výskumy, ktoré dokazujú, že ľudia užívajúci karnozín celkom objektívne vyzerajú po určitej dobe – asi po pol roku až jednom roku – mladšie než vyzerali pred užívaním, totiž dlhodobé užívanie naozaj odďaľuje starnutie.

Ako by ste teda zhodnotili vašu skúsenosť s užívaním Karnozínu EXTRA?

Ak by som to mala zhrnúť do jednej definície, tak by som asi povedala, že je to multifunkčný prípravok s významnými účinkami pre mozog i telo, vďaka ktorým sa jednoducho cítime aj mentálne aj fyzicky lepšie, zároveň môžeme predĺžiť mladosť a udržať si zdravie. A o to nám predsa všetkým ide. 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-pure-and-strong.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-60.htm 


30.05.2023


Čítaj Viac: Životný štýl~ Karnozín EXTRA~ Regenerácia

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.