Ako zrýchliť metabolizmus? Mýty a fakty o metabolizme

Ako zrýchliť metabolizmus? Blížiaca sa plavková sezóna je totiž akýmsi pomyselným strašiakom, nervózne sa obzeráme v zrkadle a vynášame (nie práve pozitívne) rozsudky nad vlastnou postavou. Možno ste si aj vy povedali, že tie prebytočné kilá vám „dopraje“ váš metabolizmus. V mysli sa nám tak akosi prakticky spája s výrazmi diéta, cvičenie, chudnutie. Málokto však vie rozoznať, akým tvrdeniam o metabolizme možno veriť. V nasledujúcich riadkoch sa preto pozrieme na najrozšírenejšie mýty.

Telesné procesy, ktoré nás majú za úlohu udržať pri živote – vedeli ste, že takto možno podľa lekárov definovať metabolizmus? Ak túto „poučku“ rozmeníme na drobné, ide o mechanizmus, pomocou ktorého naše telo mení prijaté jedlo na energiu. V tomto prípade to však ani zďaleka nie je všetko. Pod slovo metabolizmus možno zahrnúť všetky pre život nevyhnutné chemické procesy; od dýchania cez trávenie až po bunkovú regeneráciu.

1.       Štíhly človek  rýchly metabolizmus

Aj vy neraz pri pohľade na štíhleho okoloidúceho povzdychnete, že by ste chceli mať jeho metabolizmus? Domnievať sa, že štíhlym ľuďom  pracuje rýchlejšie, je jedným z najčastejších mýtov. V skutočnosti to závisí od stavby tela, tzn. od pomeru svalov a tuku. Čím viac svalovej hmoty telo má, tým rýchlejšie pracuje jeho metabolizmus.

2.       Metabolizmus je o genetike

Je pravda, že naše gény ho čiastočne ovplyvňujú, ale určite nie viac ako náš životný štýl. Rovnakou mierou naň pôsobí to, čo jeme a ako často športujeme, cvičíme a celkovo sa hýbeme. Ovplyvniť ho teda môžeme zdravým životným štýlom a dostatkom pohybu, ktorý navyše buduje svalovú hmotu. Tá, ako sme uviedli už vyššie, prirodzene pomáha k rýchlejšiemu spaľovaniu.


3.       S rýchlym metabolizmom nepriberám

Ak patríte k „vyvoleným“ a len tak ľahko nepriberiete, gratulujeme. Avšak ani v prípade, že váš metabolizmus funguje rýchlejšie, nie je pravda, že môžete zjesť prakticky čokoľvek a v akomkoľvek množstve bez toho, aby sa to po čase odrazilo na váhe, prípadne na celkovom zdraví a kondícií. Dlhodobý nezdravý životný štýl totiž vedie k vážnym zdravotným problémom, ako sú napr.  vysoký krvný  tlak, cukrovka a pod.


 
Ako zrýchliť metabolizmus?

Okrem dodržiavania zásad zdravého životného štýlu môžu pomôcť napríklad pikantné potraviny a koreniny (čili, zázvor, štipľavá paprika). Pri metabolických procesoch však vzniká i odpad, ktorého sa telo potrebuje zbaviť. Len tak môže fungovať správne. Pomôcť mu môžete užívaním výživového doplnku Karnozín EXTRA. Ten pomáha odstraňovať vedľajšie produkty metabolizmu, škodliviny a nahromadené toxíny, viaže na seba soli kovov a tým prispieva k udržiavaniu zdravého organizmu. Karnozín EXTRA, ktorý obsahuje až 6 účinných, telu prospešných látok, nájdete v našom eshope.
 

 


04.06.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.