Na podporu imunity nezabúdajte ani v lete

O imunite a jej posilňovaní sa hovorí hlavne počas chrípkových sezón, ktoré sú typické pre chladné ročné obdobia. Tiež patríte k tým, ktorí v lete na budovanie silnejšej obranyschopnosti ani nepomyslia? Robíte chybu. Práve teraz sú na to priam ideálne podmienky.

Prečo posilňovať imunitu aj v lete?

Jeden z pomerne rozšírených mýtov hovorí aj o výskyte vírusov a baktérií počas leta. Podľa neho sa v ovzduší nachádzajú v zanedbateľnej miere, čo znižuje pravdepodobnosť respiračného ochorenia či virózy na minimum. Ako to teda je?

Aj keď sa s chrípkou či iným ochorením stretávame počas zimných mesiacov častejšie, i leto predstavuje pre našu imunitu určité riziko. Organizmus je vystavovaný zmenám teplôt, oslabujú ho aj veľké horúčavy, dlhodobý pobyt na slnku či dehydratácia. Záťažou môže byť dokonca i dovolenka, pričom nezáleží na tom, kde ju trávite - pri mori sa musí prispôsobiť novému prostrediu; no hrozby čakajú aj doma, kde sa často snažíme stihnúť všetko, čo sa nám počas roka nedarí a prepíname svoje (nielen) fyzické sily.

Ak patríte k rodičom školopovinných detí, mali by ste tiež počas leta venovať zvýšenú pozornosť ich imunite. Môžete si tak po začiatku nového školského roka ušetriť nejednu absenciu v práci.

Ako na to?

V princípe platia rovnaké metódy a zásady posilňovania imunity, ako počas ktoréhokoľvek obdobia. Pravidelný príjem vitamínov, pohyb a zdravý životný štýl sú alfou i omegou silnej odolnosti organizmu voči chorobám. Veľkou výhodou v lete však je, že sa nám dodržiavajú akosi prirodzene jednoduchšie. Jedálničky môžeme obohatiť o chutnú sezónnu zeleninu a sladké ovocie. Ak patríte k nadšeným pestovateľom, určite viete, o čom je reč. Pokojne si doprajte porciu týchto ľahkých a zdravých „maškŕt“ ku každému chodu. Podobne je to i s pohybom. Skúste svoje pohybové aktivity presmerovať von vždy, keď to počasie dovoľuje. Plávanie, bicyklovanie, beh, tímové športy či turistika – ráta sa každá aktivita, ktorá rozprúdi krv a rozhýbe svaly. Zlepšíte si fyzické zdravie, kondíciu i náladu, tiež sa zvýši váš pracovný výkon, pretože počas dňa budete mať viac energie a elánu. 

Ak ste sa v zime neodhodlali začať s otužovaním, v lete je ten správny čas! Pozitív praktizovania tejto metódy je totiž viac než dosť – lepšia odolnosť voči chladu, ochoreniam dýchacích ciest, dokonca ústup alergií a stresu. Otužovanie navyše posilňuje srdce a cievy.

Náš tip: Ak chcete pre svoju imunitu urobiť naozaj viac, vyskúšajte výživový doplnok s karnozínom – Karnozín EXTRA. Podporuje imunitný systém a pomáha pri liečbe zápalových procesov. Nájdete v našom eshope.

 


26.06.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.