Naučte sa kvalitne oddychovať

Blíži sa čas dovoleniek. Tiež sa tešíte, ako si po mesiacoch v práci konečne oddýchnete, nazbierate novú energiu na celý zvyšok roka?

Cítite sa vyčerpaní a počas pracovného týždňa myslíte len na víkend? Je to tak správne?

Odpoveďou je jasné nie. Ak počas piatich dní v týždni nedokážete vypnúť a zrelaxovať sa, pravdepodobnosť, že sa vám to podarí počas dvoch víkendových dní je minimálna. Keď je organizmus vyčerpaný, odráža sa to aj na vašom psychickom a fyzickom stave. Naučte sa správne oddychovať aj v priebehu týždňa!

Základom je aktívny prístup

V súčasnosti má sedavé zamestnanie čoraz viac z nás. Fyzickej aktivity máme, naopak, nedostatok. Napriek tomu, že v práci presedíme celé hodiny klepkajúc do klávesnice, voľný čas trávime podobne. Ak sa aj vy nádejate, že takýmto spôsobom si oddýchnete najlepšie, mýlite sa. Práve tu je na mieste vyvíjať fyzickú aktivitu čo najčastejšie. Len tak si udržíte skvelú kondíciu a zdravie. Inak sa spomalený metabolizmus, prítomnosť toxínov v tele a oslabené svaly postarajú o ešte väčšiu únavu a pocit vyčerpania. 

Šport je veľmi dobrý spôsob ako zregenerovať nielen telo, ale i myseľ. Aj tá si zaslúži oddych. Opäť sa však dostávame do problému. Psychicky si neoddýchnete vtedy, ak budete čas tráviť hodiny prepínaním televíznych kanálov, či na sociálnych sieťach. Namiesto toho si myseľ a mozog zahltíte kopou informácií bez pridanej hodnoty. Dajte radšej prednosť napríklad rozhovoru s kamarátmi, zahrajte sa doma s deťmi, čítajte, tvorte, venujte sa niečomu, čo vás baví a napĺňa.

Plánujte

Nie vždy nám okolnosti dovoľujú urobiť si plány na voľný čas. Preto myslite vopred a svoje oddychové aktivity plánujte. Na začiatku týždňa si zosumarizujte, čo všetko by ste mali v jeho priebehu urobiť a stihnúť. Následne si vyčleňte konkrétne dni, kedy budete relaxovať v súlade so svojimi predstavami.

Vedieť kvalitne oddychovať je pre každého človeka dôležité. Len tak môže naše telo spoľahlivo fungovať. K regenerácii už na bunkovej úrovni prispieva aj látka karnozín. Nájdete ho vo výživovom doplnku Karnozín EXTRA, ktorý jednoducho objednáte v našom eshope.

 


10.05.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.