Nie je karnozín ako karnozín

Chýba vám energia, cítite sa vyčerpaní a malátni? Chcete vyzerať mladšie, zlepšiť si pamäť a fyzickú kondíciu? V tom prípade by ste určite mali vyskúšať výživové doplnky s karnozínom. Prečo práve náš Karnozín EXTRA? Pre jeho výnimočné zloženie!

Karnozín EXTRA má jedinečné zloženie, z ktorého môže aj váš organizmus výrazne profitovať.  Obsahuje totiž až šesť zložiek, ktoré spolu vytvárajú jedinečného pomocníka proti škodlivým účinkom stresu. Predpokladá sa, že, podporujú imunitu, priaznivo pôsobia na nervovú sústavu, podporujú pamäť a zvyšujú sústredenie a koncentráciu. Odhaľte priaznivé účinky jeho zložiek v nasledujúcich riadkoch.

Karnozín

Látka, ktorá sa prirodzene nachádza ľudskom tele, najmä v kostrových svaloch, srdci a mozgu. Vďaka jeho optimálnej hladine zostávajú bunky mladé a zdravé. Po 25. roku života sa naša schopnosť syntetizovať karnozín znižuje. Karnozín podporuje správnu činnosť buniek na úrovni mitochondrii (tvorba energie buniek) a má kľúčovú úlohu pre správnu činnosť buniek.  Preto sa odporúča  dopĺňať jeho zdroje. Má výrazný vplyv na spomalenie procesu starnutia buniek, čím napomáha predchádzať rôznym ochoreniam a i zdravotným problémom.

Karnozín je silný antioxidant. Chráni tak telo pred škodlivými vplyvmi prostredia, posilňuje imunitu a podporuje pamäť a sústredenie. Nedostatok antioxidantov v našom tele môže spôsobiť rozvoj civilizačných ochorení, oslabiť obranyschopnosť organizmu. Viac informácií o význame a pôsobení antioxidantov na naše telo si môžete prečítať v našom staršom článku - Antioxidanty : poznáte ich skutočný význam?

Vitamín E

Vitamín E, vo forme soli d-alfa-tokoferol sukcinát patrí do skupiny vitamínov rozpustných v tukoch a tiež je významným antioxidantom. Túto úlohu veľmi dobre plní aj v kombinácií s vitamínmi A a C. Efektívne zachytáva voľné radikály z vonkajšieho prostredia a tým účinne chráni bunky pred poškodením. Jeho užívanie pomáha aj pri problémoch s krvným tlakom, pretože rozširuje cievy. Ak ho nie je v tele dostatok, človek sa cíti unavený, pomalšie sa mu hoja rany,  rekonvalescencia po operácií či úraze prebieha dlhší čas.

L-karnitín

V tele sa vyskytuje prirodzene, telo ho vytvára len vo veľmi malom množstve. Pre jeho syntézu potrebuje ďalšie pomocné látky – aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky. Jeho zvýšený príjem má pozitívny vplyv na telesnú kondíciu a celkové zdravie organizmu. Preto sa odporúča pre športovcov, ľudí so stresovým či fyzicky náročným povolaním, vegetariánov a tiež pri redukčných diétach.

Koenzým Q 10

Aj koenzým Q 10 si telo vie vytvoriť; prijíma ho však i z vhodnej stravy. Pre širšiu verejnosť, najmä pre ženy, je známy ako zložka rôznych krémov na pleť, napr. proti vráskam a na zmiernenie ostatných prejavov starnutia. Pravdou je, že zvýšený príjem by mal byť samozrejmý už pre dvadsiatnikov, kedy začína jeho úroveň klesať. V 40. roku veku sa v tele nachádza už iba polovica. Nedostatok sa prejavuje nielen na pokožke, vlasoch a nechtoch, ale tiež zníženou výkonnosťou v práci a bežnom živote, zníženou schopnosťou regenerácie, únavou a  málo kvalitným spánkom.

Využíva sa pri liečbe porúch mozgovej a nervovej činnosti, napr. pri Parkinsonovej a Alzheimerovej chorobe. Pozitívne vplýva na plodnosť žien aj mužov.

Extrakt z čučoriedok

Látky obsiahnuté v čučoriedkach pôsobia ako antioxidanty, ktoré zneškodňujú voľné radikály v tele. Zlepšujú zrak, posilňujú cievny systém a imunitu, tlmia zápaly a potláčajú prejavy chronických ochorení kože.

Extrakt z plodov vínnej révy

Tento antioxidant pomáha chrániť pred viacerými vážnymi ochoreniami - od nádorových a rakovinových cez srdcovo-cievne až po cukrovku a obezitu.

Karnozín EXTRA objednáte pohodlne v našom eshope. Chcete vedieť, aký je váš aktuálny zdravotný stav? Vyšetrenie pomocou prístroja KARDiVAR pod dohľadom skúseného odborníka vám dá užitočné informácie v priebehu niekoľkých minút. Stačí si vybrať termín vašej návštevy na našom webe. www.carnomed.sk/ambulancia

Karnozín Extra, Karnozín, Carnosin, L-Carnosine

 


07.02.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.