Autistické spektrum: nová nádej pre ľudí s poruchami autizmu

Antioxidant, ktorý dokáže pomôcť pri liečbe autizmu

Dobrá správa pre rodičov, ktorí sa snažia pomôcť svojim deťom s autizmom dosiahnuť lepšiu kvalitu života prírodnou cestou.

Silná proti-rakovinová látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v brokolici a karfiole, by mohla významne prispieť k zlepšeniu výsledkov v oblasti zdravia autistických mužov a chlapcov.

Výskum publikovaný v časopise Proceedings of National Academy of Sciences ukazuje, že antioxidant sulforafan, je schopný zvrátiť mnoho najčastejších príznakov spojených s poruchami autistického spektra (PAS). U sulforafanu bolo preukázané, že môže výrazne zlepšiť sociálnu interakciu a verbálnu komunikáciu u mužov a chlapcov s PAS. Môže tiež znížiť hyperaktivitu, podráždenosť a iné príznaky PAS.

Štúdia vykonaná na 44 mužoch vo veku od 13 do 27 rokov zistila, že po 18 týždňoch užívania brokolicového extraktu bohatého na sulforafan, sa u viac ako polovice mužov výrazne zlepšilo zdravie. Behaviorálne abnormality sa tiež výrazne znížili, rovnako ako peroxidácia lipidov a zápal neurónov. Zlepšila sa u nich antioxidačná kapacita, syntéza glutatiónu a oxidačná fosforylácia.

Sulforafan v brokolicových klíčkoch reguluje bunkové zdravie, výrobu energie a detoxikáciu.

V závislosti na ich váhe bolo mužom a chlapcom podávaných buď 232 mg (pre tých, ktorí vážili 100 libier alebo menej), 464 mg (101 až 199 libier) alebo 696 mg (viac ako 200 libier) brokolicového extraktu denne. Tieto dávky je ťažké získať konzumovaním brokolicových klíčkov, ale mnohí výrobcovia doplnkov stravy ponúkajú kapsule obsahujúce koncentrované množstvo extraktu v tomto rozsahu, alebo dokonca vyššom.

Keď pacienti s PAS prestali užívať sulforafan, ich symptómy sa vrátili.

Autistické spektrum: nová nádej pre ľudí s poruchami autizmu K tomu, aby sulforafan fungoval, musia pacienti s PAS pokračovať v užívaní. Mesiac po tom, čo účastníci štúdie prestali brať sulforafan, nastalo nové 22-týždňové skúmanie. Bolo zistené, že väčšina zlepšení zdravotného stavu zanikla. Výskumníci hovoria, že táto zmena len posilňuje ich záver, že sulforafan bol priamo zodpovedný za pozitívne zmeny u pozorovaných.

Výskumníci tvrdia, že sulforafan pravdepodobne aktivuje Nrf2 faktor, čím znižuje zápal v mozgu a podporuje väčšiu antioxidačnú ochranu. Sulforafan je antioxidant bez negatívnych vedľajších účinkov, čo znamená, že môže pomôcť iba deťom s PAS. Rodičia sa nemusia báť, že by svojim deťom nejako uškodili.

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm 


25.01.2021


Čítaj Viac: Poruchy autistického spektra~ Poruchy správania~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.