Ochrana organizmu v zime

[article_image_basic : left]

Ochrana organizmu v zime. V období mrazov a prekúrených interiérov je najvyšší čas myslieť na posilnenie imunity. Lekári totiž varujú, že striedanie teplôt môže mať na ňu veľmi negatívny dopad. Organizmus je opakovane vystavovaný teplotným „šokom“, často dochádza k oslabeniu prirodzených obranných mechanizmov a výsledkom môžu byť ochorenia ako chrípka alebo prechladnutie.

Zmenu teplôt vníma ľudský organizmus veľmi citlivo. Mnohí sa mylne domnievame, že pred prechladnutiami a chrípkou nás ochráni prekúrený interiér. Počas dňa však viackrát prechádzame  z tepla do zimy a telo sa výrazným zmenám teplôt musí rýchlo prispôsobiť. V dôsledku toho sme oveľa náchylnejší na už spomínané ochorenia. Máme pre vás niekoľko odporúčaní, ako pripraviť telo a posilniť imunitu tak, aby zostalo vaše zdravie plnohodnotné aj v zimných mesiacoch a počas chrípkových epidémií.

Ochrana organizmu: 3 rady ako sa v zime vyhnúť prechladnutiu a chrípke

Otužujte sa

Ideálne je, ak sa otužujete celoročne. Vymeňte horúcu sprchu aspoň za vlažnú. Následne môžete svoje hranice citlivosti na chlad posúvať ďalej. Otužovanie studenou vodou je osvedčený a veľmi účinný spôsob, ako posilniť imunitu a pripraviť tak telo na náhle zmeny teplôt. Navyše pomáha i kráse pokožky, ktorá je vďaka tomu prekrvená, pružná a mladistvá; dokonca pomáha zbaviť sa nevzhľadných tukových vankúšikov a celulitídy.

Ak je však pre vás studená sprcha na začiatok priveľa, môžete skúsiť otužovanie vzduchom. Najlepšie je začať počas jesenných dní. Vzduch by mal byť príjemne chladný, nemalo by však byť veterno. Oblečenie by malo primerane chrániť, avšak telo neprehrievať. Princíp tohto otužovania totiž spočíva v dôraze na jeho schopnosť teplo produkovať a regulovať. 

Neprekurujte svoj domov

Ako sme už spomenuli vyššie, veľa ľudí sa spolieha na to, že choroba sa im vyhne, ak sa zdržujú v teple. Opak je pravdou. Teplý vzduch vysúša sliznice, ktoré sú za normálnych okolností odolné voči vírusom a mikróbom a prispievajú tak k celkovej obranyschopnosti organizmu. Pri ich poškodení je riziko prepuknutia respiračných a infekčných chorôb oveľa vyššie. V interiéroch, v ktorých sa zdržujeme, by preto malo byť optimálne do 23°C, v spálni iba 18°C.

Nezabúdajte na vitamíny a výživové doplnky

Posilňovať imunitu môžete aj správnou výživou. Okrem vitamínov v ovocí a zelenine ju môžu podporiť i vhodné výživové doplnky. Náš IS6 prispieva k celkovému posilneniu imunity nielen preventívne, ale aj počas  ochorenia. Objednať si ho môžete na našej webovej stránke.

 

 
 
 
 

23.11.2017


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.