Pomalé hojenie rán: odhaľte jeho príčinu

Odhaľte príčinu pomalého hojenia rán. Menšie zranenia sú u každého takmer na dennom poriadku. Občas stačí nepozornosť v kuchyni, inokedy sa nám do cesty „postaví“ schod či výtlk na ulici. Čo však v prípade, že sa zranenie nehojí? Príčinou môže byť napríklad skryté ochorenie.

Do kategórie zranení patria aj operácie. Vo všeobecnosti ich totiž možno definovať ako vedomé poranenie. V prípade, že stav pacienta nič nekomplikuje, podľa závažnosti zákroku sa zvykne hojiť v priebehu niekoľkých mesiacov; v mieste rezu vzniká jazva. Pri zásahoch do spodných vrstiev kože sa totiž tkanivo už nedokáže zregenerovať do pôvodného stavu. O jej výraznosti rozhoduje viacero faktorov – od veku pacienta cez miesto rezu až po starostlivosť. Liečbu však môžu sprevádzať rôzne komplikácie. K najčastejším patrí vznik zápalu. Pomalé hojenie rán je tiež neraz odpoveďou organizmu na nedostatky v životospráve, alebo ako dôsledok (skrytých) diagnóz. V ktorých prípadoch môže byť rekonvalescencia po úraze či operácií problémová?

Nedostatok vitamínu C

Aj keď je vitamín C skôr známy ako spoľahlivý bojovník s vírusmi, v tele má oveľa viac funkcií. Ako silný antioxidant chráni bunky v tele, stimuluje tvorbu bielych krviniek, udržiava silné cievy, zabraňuje vzniku infekcie a v neposlednom rade prispieva k rýchlemu hojeniu rán.

Oslabený imunitný systém

Zranenie po úraze alebo pooperačná rana sú z dôvodu narušenia ochrannej bariéry – kože, prirodzene náchylné na vznik infekcie. Čas rekonvalescencie sa nielen predlžuje, ale môže si vyžiadať i sprievodnú liečbu antibiotikami.

Vyšší vek a pomalšie reakcie organizmu na vonkajšie podnety

Starší ľudia mávajú s hojením rán problém pomerne často. Dôvodom je nielen znížená imunita, ale i schopnosť obnovy buniek a tkanív, ktoré sú na zahojenie potrebné.

Diabetes

Zákerná choroba má na telo veľmi negatívny vplyv, nielen čo sa týka hojenia po úraze či operácii. Keďže zvýšená hladina cukru nebolí, môžu byť nehojace sa rany jedným z príznakov.

Ochorenia srdcovo-cievneho systému

Aby sa rana zocelila, potrebuje i dostatočné okysličenie krvi a orgánov. Ochorenia srdca či kôrnatenie tepien môže tomuto procesu brániť.

 

Ako prispieva Karnozín EXTRA k rýchlejšiemu hojeniu?

  • Šesť účinných zložiek pomáha posilňovať imunitný systém,
  • Prispieva k regenerácií a obnove buniek,
  • Pôsobí proti vzniku zápalových procesov v tele,
  • Posilňuje srdcový sval a celú srdcovo-cievnu sústavu.



Karnozín EXTRA nájdete v našom eshope.

 


18.01.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.