Zdravie detí: ohrozuje ich kolektív?

Ohrozuje zdravie detí kolektív? Škola je už predo dvermi. Povinnosti pribudnú nielen na strane detí, ale aj ich rodičov. Kolektív síce predstavuje pre vaše ratolesti kopec zábavy, pre imunitu je však hrozbou! Karnozín EXTRA je silným spojencom na jej posilnenie.

Baktérie a vírusy milujú detský kolektív

Prostredie, v ktorom dieťa vyrastá, neovplyvňuje len jeho osobnosť, ale tiež jeho imunitu. Počas prvých rokov života sa zdržiava prevažne doma s blízkymi ľuďmi. Rovnako, ako sa už od narodenia postupne zoznamuje s okolím a učí sa mu porozumieť, formuje sa aj obranyschopnosť organizmu. Prichádza do kontaktu s baktériami a vírusmi, proti ktorým si buduje protilátky a vďaka nim i odolnosť. Dalo by sa teda povedať, že časom si na ne zvykne.

S príchodom do kolektívu sa však situácia mení. Dieťa spoznáva nových ľudí, prostredie; imunita sa rovnako musí popasovať s novými výzvami. Organizmus ešte nemá dostatok protilátok a výsledkom môže byť aj častejšia chorobnosť dieťaťa. Látka menom karnozín (známa aj pod názvom L Carnosine) obsiahnutá vo výživovom doplnku Karnozín EXTRA pomáha posilňovať imunitu aj u detí.

Vírusy áno, choroba nie

V súčasnej dobe si čoraz menej z nás môže dovoliť zostať doma či už s vlastnou chrípkou, alebo pri chorom dieťati. Svoje o tom určite vie každý rodič. Po návrate do školy či škôlky je chorobnosť detí oveľa vyššia ako napríklad počas letných prázdnin. Aj keď sú baktérie a vírusy dôležitým prvkom na rozvíjanie detskej imunity, nemusia vždy spôsobiť ochorenie. Hľadáte účinný spôsob, ako znížiť riziko aj u svojej ratolesti? Máme pre vás niekoľko rád:

·         Dbajte na správne hygienické návyky. Aj keď je to jedna z podmienok nástupu dieťaťa do škôlky, nie každý drobec ich zvláda. Ku kritickým často patria smrkanie či umývanie rúk, vďaka čomu sa baktérie a vírusy šíria jednoducho a rýchlo. Prvým krokom, ako zabrániť nákaze chrípkou či iným infekčným ochorením, je dôkladná hygiena; naučte to aj svoje ratolesti.

·         Jedlo tiež predstavuje veľmi dobrého „nosiča“ nákazy. Dieťa by malo jesť len so svojím príborom, nedávať ochutnať spolužiakom či po nich dojedať.

·         Myslite preventívne a posilňujte imunitu počas celého roka. Silná obranyschopnosť je totiž zárukou, že sa vám choroba vyhne nielen počas sychravých dní či chrípkových sezón, ale aj v priebehu celého roka. Zdravý životný štýl je preto vhodné doplniť výživovým doplnkom s obsahom karnozínu - Karnozín EXTRA. Je vhodný pre deti už od troch rokov a objednáte ho pohodlne prostredníctvom nášho eshopu.

 


04.10.2018


Čítaj Viac: Imunita~ Karnozín EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.