Patríte do jednej z týchto skupín? Môžete mať nedostatok karnozínu!

Funkcia a účinky karnozínu na ľudské telo svedčia o dôležitosti jeho prijímania. Chráni pred škodlivými vplyvmi oxidačného stresu, predčasným starnutím, posilňuje imunitu a zabraňuje vzniku rôznych ochorení. Podporuje liečbu kardiovaskulárnych ochorení  a cukrovky. Prospešných účinkov  má oveľa viac. Ak patríte do jednej z nižšie vymenovaných skupín, mali by ste spozornieť. Môžete  trpieť jeho nedostatkom.


Vegetariáni a vegáni

Vylúčenie mäsitej, resp. živočíšnej potravy z jedálnička spôsobuje, že telu chýbajú niektoré kľúčové živiny; karnozín nevynímajúc. A to aj napriek snahe dodať mu všetko prostredníctvom pestrej stravy – od rôznych strukovín a obilnín, cez náhrady mäsa až po zeleninu a ovocie, ktoré nie sú v bežnej slovenskej kuchyni veľmi často využívané.

Okrem karnozínu môže vegánom a vegetariánom chýbať napríklad:

  • vitamín B12, ktorý  pomáha s tvorbou červených krviniek a so správnym fungovaním mozgu a nervov
  • vitamín D3, ktorého nedostatok sa  môže prejaviť aj napríklad srdcovými ochoreniami, depresiou, osteoporózou, stratou svalovej hmoty
  • keratín, ktorý vytvára zásobáreň energie pre svaly, a keďže sa nachádza výlučne v mäse, vegetariáni a vegáni môžu trpieť nedostatkom fyzickej sily a výkonnosti.


Športovci

Športom sa svalová hmota nielen posilňuje, ale tiež buduje a zväčšuje. Fyzická aktivita však zvyšuje i hladinu oxidačného stresu v tele. Na jej zníženie sa preto odporúča vrcholovým i aktívnym športovcom práve zvýšený príjem karnozínu. Okrem iného chráni svaly pred poškodením, zvyšuje výkon, silu i vytrvalosť a urýchľuje proces regenerácie.


Ľudia od 30+

Karnozín je telu vlastná látka, ktorá sa v ňom prirodzene tvorí. S vekom však jeho množstvo klesá, približne od 30. roku  sa odporúča zabezpečiť jeho zvýšený príjem. Vďaka karnozínu ostanú bunky chránené, spomalí sa proces starnutia, dodá celému telu mladší, sviežejší vzhľad a potrebnú vitalitu.


Ľudia v chronickom strese

Stres je bežnou súčasťou nášho života, dokonca je potrebný pre jeho zachovanie. V súčasnosti sa čoraz častejšie stretávame so situáciami, kedy je jeho hladina dlhodobo vysoká. Hromada pracovných úloh a  limitovaný čas na ich splnenie, rodinné problémy či iné situácie v živote k nim bezpochyby patria. V dôsledku dlhodobého pôsobenia stresu môže byť telo oveľa náchylnejšie na vznik rôznych ochorení, a to nielen fyzických, ale i duševných. Keďže je regenerácia nedostatočná, v tele sa hromadia toxické látky, zvyšuje sa krvný tlak, zhoršuje sa činnosť tráviaceho systému a spomaľuje sa metabolizmus. Karnozín pomáha chrániť bunky nervového systému, neutralizovať toxíny a uvoľniť svalstvo stuhnuté zo sedavého zamestnania.


Našli ste sa v niektorej zo spomínaných skupín?

Ak ste sa v niektorej zo spomínaných skupín našli, začnite svojmu telu premyslene dodávať látku karnozín. Náš Karnozín EXTRA navyše obsahuje ďalších päť účinných látok, ktoré napomáhajú jeho optimálnemu využitiu v organizme. Objednáte ho rýchlo a jednoducho prostredníctvom nášho eshopu.


10.07.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.