Vysoký tlak: poznáte jeho riziká?

Karnozín EXTRA - Vysoký krvný tlak

Vysoký krvný tlak trápi čoraz viac ľudí, dokonca už aj v mladšom veku. Lekári varujú, že  mnohí z nás o tomto svojom probléme ani nevedia! Často nás totiž do ambulancie privedie až oveľa väčší problém alebo bolesť. Pravidelné preventívne prehliadky pomáhajú odhaliť vysoký krvný tlak už v počiatku jeho vzniku a vďaka tomu ho možno i začať riešiť čím skôr. Aké sú zdravotné poruchy, ktoré vám vysoký krvný tlak môže spôsobiť?

Vo všeobecnosti možno hovoriť o nasledovných problémoch:

·         poškodenie ciev, zníženie ich elasticity, v dôsledku čoho klesá ich schopnosť transportovať krv do jednotlivých orgánov, môžu sa tiež tvoriť krvné zrazeniny,

·         dlhodobé poškodzovanie srdcového svalu, ktoré je vplyvom vysokého krvného tlaku a iných sprievodných faktorov (napríklad zvýšeného cholesterolu a zlej životosprávy) vystavené väčšej záťaži,

·         vplyvom oslabených ciev a vzniku zrazenín, môže dôjsť k srdcovému infarktu alebo mozgovej porážke,

·         vyššie uvedené faktory môžu tiež spôsobiť tzv. ischémiu srdca, kedy nie je do svalu zabezpečený dostatok kyslíka a tiež nie sú odvádzané metabolity; výsledkom môže byť až jeho zástava a následná smrť.

Vysoký krvný tlak však trvale poškodzuje nielen srdcovo-cievnu sústavu, ale tiež obličky, oči a mozog. Často je totiž dôsledkom nesprávnej životosprávy a nedostatku pohybu, kedy v tele absentujú látky a živiny potrebné pre jeho optimálne fungovanie. Zvyšuje sa  hladina cholesterolu, čo vedie až k upchatiu ciev . Pacientom s vysokým krvným tlakom škodí  aj fajčenie a alkohol. Po úprave jedálnička a zaradení pravidelného pohybu do života, je skoncovanie s týmito „neresťami“ ďalším dôležitým odporúčaním lekárov, ako s vysokým tlakom bojovať. Ako sme však uviedli v úvode, o tomto probléme nemusia niektorí pacienti ani vedieť. Preto je dôležité nepodceňovať preventívne prehliadky, na ktorých ho možno rýchlo a ľahko odhaliť. Dôležité je tiež vyhýbať sa stresu a chrániť sa pred jeho negatívnymi účinkami silnými antioxidantmi. K nim patrí napríklad aj karnozín, ktorý pomáha zvyšovať silu srdcového svalu, podporuje elasticitu ciev a funkčnosť centrálnej nervovej sústavy.

Nájdete ho v našom výživovom doplnku Karnozín EXTRA, ktorý kúpite v našom eshope. 

 


15.11.2018


Čítaj Viac: Srdce a cievy

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.