Sarkopénia: dôvod prečo seniori strácajú silu

Seniori, strácate silu? Môže za to sarkopénia | Karnozín EXTRA

Sarkopénia predstavuje ôvod prečo seniori strácajú silu. V staršom veku telo viditeľne chradne, pokožka stráca posledné zvyšky elasticity, zhoršuje sa pohyblivosť a viditeľne ubúdajú aj svaly. Seniorom  sa tak vytráca sila a čoraz viac sú odkázaní na pomoc druhých.

Nemusí tomu tak byť aj vo vašom prípade!

Ako sa udržať fit aj vo vyššom veku? Poradíme vám!

Sarkopénia: tichý nepriateľ svalov

Sarkopénia je síce podmienená vekom, no jej vznik a priebeh ovplyvňuje viacero faktorov. K dvom základným patrí nedostatok živín a pohybu. S pribúdajúcimi rokmi totiž klesá aj chuť do jedla; zmenšuje sa i kapacita žalúdka. Seniori tak prijímajú oveľa menej kalórií a zákonite i látok potrebných na fungovanie tela. Ak sa k tomu pridružia rôzne zdravotné problémy obmedzujúce pohyblivosť či znemožňujúce vykonávať akýkoľvek dlhší pohyb a aktivitu, sarkopénia sa takmer určite prihlási o slovo.

K rizikovým faktorom tiež patria úrazy alebo operácie, ktoré seniori musia neraz absolvovať. V takýchto situáciách sa organizmus dostáva do stresu, v dôsledku čoho začína využívať všetky nahromadené tukové, i ľahšie dostupné bielkovinové rezervy. Svaly tak prichádzajú o živiny, svalová hmota sa zmenšuje a vytráca.

V súvislosti so sarkopéniou odborníci často skloňujú aj nebezpečný oxidatívny stres. Aby bolo telo pred ním chránené, musíme mu denne dodávať dostatok silných antioxidantov – u seniorov to platí niekoľkonásobne viac. K jedným z nich patrí aj látka karnozín (známy aj ako L-carnosine, Carnosin). Ten pomáha chrániť bunky, podporuje imunitný systém a potláča prípadné zápalové procesy v tele. Karnozín EXTRA je revolučným prípravkom poskytujúci antioxidačnú ochranu na vysokej úrovni, vďaka čomu pomáha udržiavať organizmus v dobrej kondícii aj vo vyššom veku. Objednáte ho rýchlo a ľahko v našom eshope.

Aspoň 20 minút

Avšak ani vyvážená strava bohatá na bielkoviny a vitamíny nemusí zabrániť vzniku sarkopénie. Nevyhnutnou súčasťou denného režimu seniorov by preto mal byť aj pohyb. Ak svaly nedostávajú nijaký stimul, ochabujú a strácajú sa rýchlejšie. Pre ľudí vo vyššom veku je preto ideálna aspoň  20-minútová prechádzka. V prípade, že to dovoľuje zdravotný stav, skúste si tiež krátko zacvičiť – viacerí odborníci upozorňujú na priaznivý vplyv cvičenia nielen na svaly, ale i motoriku a reflexy.


23.10.2018


Čítaj Viac: Anti-aging~ Seniori

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.