Sulforafan a ja - neuveriteľný príbeh

Pred jedenástimi rokmi sa v máji v roku 2009 začala veľmi intenzívna, spočiatku tajuplná korešpondencia medzi mnou a Vadimom Klyushnichenkom, Ph.D., PMP, CSCP z USA. Dozvedela som sa, že niekto neznámy „za veľkou mlákou“ už dlhšie hľadá na mňa kontakt.

Okrem niekoľkých mojich bývalých kolegov z Katedry biochémie a mikrobiológie požiadal prostredníctvom e-mailu o pomoc aj vtedajšieho dekana FCHPT STU v Bratislave profesora Ing. Dušana Bakoša, DrSc. A tak sa mi prvýkrát pripomenuli dávno zabudnuté spomienky na moju výskumnú činnosť.

Dozvedela som sa, že na moje meno natrafil pri vyhľadávaní v literatúre, keď chcel zistiť - na požiadanie svojho šéfa - kto prvý vôbec publikoval o protinádorovej účinnosti izotiokyanátu sulforafan. Overoval si, či som ja tou autorkou publikácie. Spočiatku nechcel prezradiť meno toho, kto sa o mňa zaujíma.

Bola som tak šokovaná a prekvapená otázkami, ktorými ma zasypal, že som nezapochybovala o jeho dôveryhodnosti a odpovedala som mu. Vedela som, že v USA vo vedeckých kruhoch, ale už aj v laickej verejnosti, je o tento izotiokyanát veľký záujem a táto molekula ohromuje mnohých odborníkov svojím mnohopočetným preventívnym a liečivým talentom.

Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc.

 

Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc 

Prečítať celý článok


Tento článok pôvodne vznikol na žiadosť inžiniera/R&D Darrella Smitha z Caudill Seed Co., USA v roku 2016 a autorka ho doplnila v roku 2020, keď firma CarnoMed uviedla na trh Sulforafan EXTRA

 

 

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm 


15.06.2020


Čítaj Viac: Životný štýl~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.