Ako sa dobre vyspať: tipy a triky

Ako sa dobre vyspať? Problémy so spánkom sú oveľa bežnejšie, ako si možno myslíte. Únava, malátnosť, nedostatok energie či dokonca podráždenosť sú jasným signálom, že s vašim spánkom nie je niečo v poriadku. Na vine pritom nemusí byť jeho nedostatok, ale napríklad aj nedostatočná kvalita. Ako sa teda konečne dobre vyspať?


Závesy nielen na okrasu

Závesy do spálne jednoducho patria. Netvrdíme to na základe odporúčaní dizajnérov, ale odborníkov na spánok! Akokoľvek nádherná a romantická sa vám môže zdať predstava zobúdzania sa v kúpeli slnečných lúčov, určite sa vďaka tomu lepšie nevyspíte. Práve naopak. Je dokázané, že jednou z podmienok kvalitného a dostatočne dlhého spánku je práve tma. Zatiahnuť závesy či žalúzie pred tým, ako vleziete do postele, je mimoriadne prospešné.

Do postele triezvo

Pohár vína pred spaním? Pokiaľ sa chcete dobre vyspať, mali by ste naň zabudnúť. Alkohol totiž výrazne skracuje hlbšie cykly spánku. Tie sa počas noci striedajú s plytším spánkom približne v 90-minútových intervaloch. V konečnom dôsledku sa tak zobudíte oveľa skôr a s minimálnym pocitom oddýchnutia.

Športujte

Ak si chcete poriadne oddýchnuť, musíte sa najskôr unaviť! Vaše problémy so spánkom totiž môžu prameniť aj z toho, že celý deň presedíte v práci. Šport by mal byť preto súčasťou vášho života. Nemusíte sa však hodiny trápiť v posilňovni či nekonečnými kilometrami behu. Úplne postačí aktivita, ktorá vám robí radosť. 

„Nie“ spánku počas dňa

Popoludňajšie driemanie pred televíziou by ste mali vynechať. Ak ho totiž praktizujete pravidelne, stane sa veľmi rýchlo pre telo zvykom a vám sa budú počas dňa zatvárať oči. Okrem toho je to i zásah do vášho prirodzeného spánkového cyklu. V noci sa tak pokojne môže stať, že sa budete celé hodiny prehadzovať na posteli.

Náš tip: K regenerácii a dostatočnému oddychu pre telo je spánok nevyhnutnosťou. Niekedy za jeho poruchy môžu naše nesprávne návyky. Príčinou však môže byť aj stres. Ten má na naše zdravie oveľa väčší vplyv, ako si neraz pripúšťame. Ako sa pred ním chrániť? Vyskúšajte náš výživový doplnok Karnozín EXTRA. Pomáha chrániť pred škodlivými účinkami oxidačného stresu už na bunkovej úrovni, prispieva k regenerácii svalov, podpore zlepšenie pamäte a zvýšenie koncentrácie. Karnozín EXTRA kúpite v našom eshope.

 

 


20.08.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.