Prečistenie tela od toxínov pomocou top potravín

Prečistenie tela od toxínov je možné aj prijímaním rôznych potravín. Prebuďte metabolizmus a naštartujte sa na letnú sezónu! Do horúcich dní nám ostáva už iba chvíľa, preto netreba premeškať ani jeden deň. Ak zbavíte telo nebezpečných toxínov, prejaví sa to pozitívne nielen na vašej váhe, ale aj na zdraví pleti, vlasov a celkovej vitalite. Nemusíte sa hneď púšťať do drastických detoxikačných kúr; stačí si len dopriať tie správne potraviny.

Odkiaľ sa berú toxíny

Slovo „toxíny“ sa nám do uší dostáva pomerne často. Neraz aj s prívlastkom „nebezpečné“. Pravdou totiž je, že majú na náš organizmus škodlivý účinok, pričom ich vytvárajú samotné orgány (napr. pečeň), alebo baktérie prítomné v tele. Môžu však mať aj syntetický pôvod a do tela sa dostať zvonku:

·         potravinami a nápojmi (konzervanty, pesticídy, umelé hnojivá, disičnany, ťažké kovy, tzv. éčka a pod.),

·         liekmi, alkoholom, cigaretami,

·         z ovzdušia,

·         kozmetikou.

Do určitej miery v tele prebieha proces detoxikácie prirodzene a nepretržite. Ovplyvňujú ho však viaceré faktory, ktoré môžeme ovplyvniť. Konkrétne je to pitný režim, dostatok spánku, pravidelný pohyb a psychická kondícia. Pravdepodobne najdôležitejšiu časť tvorí práve skladba jedálnička a potraviny, ktoré prijímame.

Prečistenie tela od toxínov: Naservírujte si

Zázvor

Svojou schopnosťou podporovať trávenie pomáha aj rýchlejšie odstraňovať toxické odpadové látky, ktoré pri tomto procese vznikajú. Navyše chráni telo pred nebezpečnými vírusmi a infekciami, pretože posilňuje obranyschopnosť organizmu.

Jablko

Čistí kľúčový orgán pre proces detoxikácie – pečeň. Poradí si dokonca aj s ťažkými kovmi či zvýšeným cukrom a cholesterolom.

Ananás

Obsahuje dôležitý enzým bromelín, ktorý sa podieľa na rozklade bielkovín a pomáha tak chrániť telo pred zápalmi a infekciami. Tiež je plný antioxidantov. Tie bojujú s voľnými radikálmi a spomaľujú tak starnutie.

Mrkva

Telo ocení nielen vysoký obsah betakaroténu, ktorý odstraňuje toxíny. Mrkva navyše čistí aj hrubé črevo, pečeň a obličky.

Škorica a kurkuma

Dodajú telu antioxidanty, prečistia krv nielen od tukov a cholesterolu. Kurkuma má aj protizápalové účinky, podporuje funkciu mozgu a dokonca lieči rany a kožné ochorenia.

Vaše telo určite ocení, ak mu s detoxikáciou pomôžete. Kľúčom je nielen zdravá strava a pohyb, ale aj starostlivosť o duševné zdravie. Pomôcť odstrániť nebezpečné produkty metabolizmu, toxíny a iné nahromadené škodliviny, môže aj Karnozín EXTRA. Obsahuje dôležité antioxidanty, ktoré bojujú s voľnými radikálmi, podporujú imunitu a potláčajú prípadné zápalové procesy v tele.

Karnozín EXTRA nájdete v našom eshope.

 

 


15.05.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.