Vo forme aj v päťdesiatke: Ako neprísť o svaly?

Vyzerať zdravo a fit sa dá aj v päťdesiatke! Alfou a omegou by však mal byť správne nastavený životný štýl, ktorý prospieva nielen telu, ale i mysli. Pokiaľ vás pribúdajúce roky od zmeny neodradili a chcete začať zdravo jesť a viac sa hýbať, dajte si pozor na svaly. Najmä ženám totiž prirodzene ubúdajú. Dodržujte našich päť rád a vo fitku sa zbavíte len nechceného tuku.


1. Kombinujte aeróbne a silové cvičenie

Nesprávne zvolené cvičenie či tréningy dokážu narobiť poriadne škody na svalovej hmote. V prvom rade si presne definujte cieľ: chcete len zhodiť prebytočné kilá, spevniť či zväčšiť svalovú hmotu? Skúsený tréner vám poradí, ako optimálne nakombinovať aeróbne cvičenie so silovým tak, aby ste ho i dosiahli. V zásade však platí, že by sa obe cvičenia mali navzájom dopĺňať. Prehnaným aeróbnym cvičením totiž môžete prísť o veľa svalov.

2. Stopka pre drastické diéty

Chcete schudnúť? Bez toho, aby ste znížili svoj denný kalorický príjem to určite nepôjde. Veľkou chybou najmä u žien býva, že idú až pod hranicu zdravých potrieb tela. Preto telo začne čerpať energiu zo svalov, ktoré sa tým zákonite strácajú. Tuk však ostáva, čo neprospieva nielen zdraviu, ale aj vzhľadu.

3. Pridajte bielkoviny

Práve tie pomáhajú rastu a udržiavaniu svalovej hmoty. Pokiaľ ich máte v strave málo, možno schudnete, avšak väčšinu zo stratenej hmotnosti budú určite tvoriť svaly. Priemerný človek by mal prijať 1 gram bielkovín na 1 kg svojej váhy. Čo v prípade, že držíte diétu? Vtedy by ste mali toto množstvo zvýšiť na 1,5g -2g na kilogram hmotnosti. Dbajte však na správny výber potravín; ideálne sú hovädzie či morčacie mäso, sója a iné strukoviny, syr a mliečne výrobky alebo vajcia.

4. Nezatracujte sacharidy

Jeden z rozšírených mýtov je práve ten o sacharidoch, ktoré by sme mali počas diéty zo stravy vylúčiť. Držíte sa tejto rady aj vy? Odnesú si to práve vaše svaly. Na svoj rast potrebujú aj energiu z kvalitných sacharidových zdrojov; k nim však určite nepatria sladkosti či iné maškrty. Do svojho jedálnička preto zaraďte cestoviny, ryžu, zemiaky a pod.

5. Svaly si zaslúžia niečo extra!

Okrem kvalitnej a vhodne zvolenej stravy a pohybu, vaše svaly určite ocenia niečo navyše. Dodajte im potrebnú dávku „látky budúcnosti“ – karnozínu. ktorý ich pomáha regenerovať a chrániť. Vďaka karnozínu sa svalovici vyhnete alebo bude len veľmi mierna. Karnozín tiež prispieva k lepšiemu svalovému výkonu a zlepšovaniu kondície. Naviac odstraňuje škodliviny z tela a chráni bunky pred oxidačným stresom. Karnozín EXTRA objednáte v našom eshope alebo v lekárňach.

 

 

 


20.08.2019


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.