Vyhnite sa predvianočnému stresu!

Aj vy máte napriek blížiacim sa sviatkom čoraz horšiu náladu? Predvianočné prípravy nám dávajú poriadne zabrať.  Upratať, napiecť, nakúpiť darčeky, ... a ešte stihnúť kopec pracovných úloh. V našom článku vám poradíme, ako si zachovať chladnú hlavu a pripraviť sa na najkrajšie sviatky v roku bez stresu a nervozity.

Naučte sa primerane reagovať

Určite to poznáte z vlastných skúseností. Každý rok si v preplnených nákupných centrách dávame predsavzatia o tom, že nabudúce sa stihneme na Vianoce pripraviť skôr. Opäť však nestíhame a úlohy sa kopia. Naše telo v takých chvíľach reaguje práve stresom. Prípravy na sviatky nám dávajú zabrať nielen po psychickej, ale i fyzickej stránke. Aby stres nemal dopad na naše celkové zdravie, naučte sa naň správne reagovať.

1. Hlavne pozitívne a s nadhľadom

V závere roka chceme mať všetko dokonalé. Často sa stane, že sa niečo nepodarí. Nasleduje sklamanie, hnev, frustrácia. Pozrite sa na veci pozitívnejšie! Berte veci s nadhľadom, hľadajte pozitíva. Koniec koncov, znepríjemniť si Vianoce nepodstatnými maličkosťami určite nikomu neprospeje.

2. Spolu zvládnete viac

Myslite na to, keď budete plánovať úlohy týkajúce sa sviatočných príprav. A že ich je viac než dosť! Rozdeľte ich medzi ostatných členov rodiny. Spoločná práca upevňuje rodinné puto, poteší i dobrý pocit zadosťučinenia.

3. Uvoľnite sa

Keď sa dostaví stres, je pomerne ťažké presmerovať svoje myšlienky. Začnite jednoducho – hlbokým dýchaním. Pomaly sa nadýchnite nosom do brušnej dutiny, vydýchnite a opakujte až do uvoľnenia napätia. Doprajte si prestávku pri svojej obľúbenej relaxačnej činnosti. Pomôže prechádzka, šálka čaju či kávy, prípadne stretnutie s priateľmi.  

Stres je odpoveďou organizmu na zaťažujúce stavy vyvolané vonkajšími podnetmi. Nemajte prehnané nároky. Počas vianočných sviatkov je predsa dôležité zvoľniť tempo a vychutnávať si atmosféru a pohodu. Za štedrovečerným stolom predsa nikomu nebude prekážať nevydrhnutá kuchynská linka, či nevyleštené okná. Ako sa však vyhnúť stresujúcej atmosfére nákupných centier? Objednajte si darčeky u nás! Urobte pre seba a svojich blízkych niečo výnimočné a darujte im niektorý z našich výživových doplnkov

 


10.01.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.