Jarný detox: začnite ho s nami správne!

Jarný detox. Chcete si očistiť organizmus od toxínov, ktoré sa v ňom denne hromadia?

Teraz je ten správny čas! Obdobie po fašiangoch je ideálne na to, aby ste začali s jarnou detoxikáciou tela. Viete, ako správne na to? Odpovede na najčastejšie otázky o detoxe nájdete v našom článku.

Jarný detox

Princíp detoxikácie spočíva v postupnom odstraňovaní škodlivých toxických a odpadových látok z tela  a orgánov – od pečene cez pľúca po lymfatický systém a hrubé črevo; spravidla pomocou úpravy životosprávy. Tá by sa mala dotknúť nielen stravy, ale i celkového denného režimu.

Ako na to?

Ak ste si aj vy predstavili jarný detox len ako synonymum diéty založenej na množstve zelených nápojov, smoothies a štiav, mali by ste spozornieť. Ide totiž o nesprávne vnímanie očisty tela, ktoré sa často spája s nezdravými hladovkami. Samozrejme, väčšinu bežných potravín a jedál je potrebné z jedálnička dočasne vyradiť. Na druhej strane by mali prijaté pokrmy doplniť telu vitamíny, minerály a ostatné látky, ktoré mu po zime chýbajú.

Aby sa vám to podarilo, držte sa nasledovných zásad:

Prvým krokom k správnej a účinnej detoxikácií je „upratanie“ si v jedálničku. Na určitý čas   sa  vzdajte všetkých nezdravých potravín a jedál, tzn. žiadne mastné, vyprážané, sladké, taktiež nijaký alkohol a sladené nápoje. Odporúča sa obmedziť kávu kvôli obsahu kofeínu. Ak patríte k fajčiarom, znížte počet cigariet, ktoré denne vyfajčíte. Odstrániť škodliviny si zaslúžia i pľúca, myslite na to.
Vynechať by ste mali aj mäso a výrobky z neho. Nahraďte ho čerstvými rybami, strukovinami, a množstvom zeleniny a ovocia. To môžete odšťaviť, prípadne skombinovať a pripraviť si lahodné smoothies. Okrem vitamínov tak dodáte telu množstvo antioxidantov. Tie sú pri ochrane pred vonkajšími vplyvmi nevyhnutné. Nenechajte nič na náhodu a zabezpečte si spoľahlivého ochrancu a pomocníka – Karnozín EXTRA, ktorý obsahuje až 6zložiek, ktoré vaše bunky pomáhajú chrániť pred škodlivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Objednať si ho môžete na našej webovej stránke.
Pri detoxikácii organizmu sa sústreďte na dostatočný pitný režim.  Pri detoxe sa odporúča vypiť 2,5 -3 litre denne. Najvhodnejšia je čistá, voda bez bubliniek, môžete si ju prípadne ochutiť pár kvapkami citrónu.
Oddychujte. Okrem primeranej fyzickej aktivity skúste i rôzne kúry a terapie, ktoré detoxikáciu tela podporia. Ideálna je lymfodrenáž, masáže, návšteva sauny alebo kúpeľov. Ak vám to okolnosti nedovoľujú, urobte si krátku, ale účinnú procedúru doma – každodenným relaxačným kúpeľom vo vode so soľou. Zbavíte tak pokožku toxínov.


Ako dlho by mal detox trvať?

Záleží na vás, ako dlho chcete detoxikovať. Odporúča sa však v striktnom móde vydržať aspoň týždeň, ideálne i celý mesiac. Niektorí vydržia dokonca celé mesiace. Po návrate do „normálu“ sa odporúča zapracovať staré zvyky postupne, aby telo neutrpelo šok. Inak sa vám nemusia vyhnúť napríklad problémy s trávením.

Pozor na nežiaduce účinky

Počas prvých dní detoxu sa môžu objaviť aj nežiaduce účinky (bolesť hlavy, zápcha, pociťovanie únavy a vyčerpania). Netreba sa však báť, ide o prirodzenú reakciu tela, ktoré zrazu nedostáva neúmerné množstvo cukru, či kofeínu. Približne po 3 až 4 dňoch si telo na nový režim zvykne a nepríjemnosti sa vytratia.

Prečo detoxikovať?

Zlepší sa vám stav pleti, vlasov a nechtov,
Zbavíte sa prebytočných kilogramov a zadržanej vody v tele,
Získate viac energie,
Vyhnete sa jarnej únave,
Zlepší sa vám trávenie a metabolizmus,
Spomalíte proces starnutia.


Tak čo, kedy začínate? :-)


28.02.2018


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.