Aký je rozdiel medzi čistým L-karnozínom a Karnozínom EXTRA?

Nevýhodou čistého L-karnozínu je, že funguje len v podmienkach „in vitro“. To znamená, že v funguje iba v laboratóriu, keď sa pridáva priamo do buniek. Potrava pri príjme do nášho tela nejde priamo do buniek, ale prechádza metabolizmom a dochádza k poklesu množstva alebo strate karnozínu. Jedlo s obsahom červeného mäsa poskytuje 250 mg čistého karnozínu, ktorý je v ľudskom tele rýchlo odbúravaný enzýmom karnozináza. To znamená, že aj keď sa človek spolieha na červené mäso ako zdroj karnozínu, ten v tele neexistuje dostatočne dlho na to, aby mohol poskytnúť ochranné účinky. Úplne rovnaká situácia je aj s rôznymi doplnkami stravy s obsahom čistého L-karnozinu. Keď užívate doplnok obsahujúci čistý L-karnosine, absorbuje sa menej ako 20%. Zvyčajne niekde medzi 10 až 15 %. Ak teda uvažujete o užívaní doplnkov stravy s obsahom čistého karnozínu v konečnom dôsledku majú príliš malý a krátky účinok.

Karnozín je tiež 100% prírodná látka – proteín, dipeptid zložený z dvoch aminokyselín: beta-alanínu a L-histidínu. Nazýva sa tiež neuropeptid, pretože má ochrannú úlohu v nervovom systéme, najmä v mozgu. Najvyššie koncentrácie sú v kostrovom svale, srdci, mozočku a mozgovej kôre. Jeho pôsobenie je najvýraznejšie v takzvaných "excitabilných" tkanivách, ako je svalové a nervové tkanivo. V nich je najdôležitejšie udržiavať vhodné pH a elektrický náboj. Doterajšie štúdie ukázali, že hladina karnozínu v tele závisí od pohlavia (viac u mužov), veku (s vekom klesá) a stravy (vegetariáni majú nižšie hladiny karnozínu v kostrovom svalstve). Karnozín EXTRA je certifikovaný prípravok. Je to tiež úplne netoxický prírodný protein.

Šesťzložkový KARNOZÍN EXTRA pomáha pri regenerácii buniek.

Ten predovšetkým omladzuje bunky a dodáva im energiu. Ide o špičkový antioxidant s protizápalovým účinkom, neurotransmiter a zároveň dôležitý pre ochranu nervov a srdca. Skladá sa zo 6 veľmi silných antioxidantov so synergickým účinkom. Patrí do skupiny produktov, ktoré ovplyvňujú mitochondrie, čiže bunkové energetické centrá. Vďaka svojmu dlhotrvajúcemu účinku umožňuje bunkám získať energiu na obnovenie ich optimálneho fungovania, prijímať živiny a vylučovať odpad, čím prispieva k rýchlejšej regenerácii. Dôležité pre športovcov, rekreantov, ako aj pre všetkých ostatných. Odmieta stresory a ovplyvňuje psychofyzickú pohodu. Je ideálna na prevenciu a zároveň preukázateľne pomáha pri rôznych chudobných stavoch a chorobách. A najlepšia časť? Je bez vedľajších účinkov a bez dopingu. 

Náš 6 zložkový Karnozín Extra je funkčný výživový doplnok s obsahom L-karnozínu vyrobený podľa špeciálnej receptúry, ktorá ho chráni pred procesom karnozinázy (karnozináza je enzým, ktorý karnozín rozkladá a tým ho robí takmer zbytočným). Receptúra ​​Karnozínu Extra umožňuje udržanie konštantnej a vysokej koncentrácie karnozínu v krvi a tkanivách po dobu 8-12 hodín. To značne zjednodušuje užívanie doplnku, pretože ho treba užívať len ráno a večer, aby pokryl celý 24-hodinový čas. Ak chcete s bežným L-Carnozínom dosiahnuť rovnaký účinok ako s Karnozinom Extra, bolo by potrebné užívať ho každých 30 minút. Potrebovali by ste aj oveľa vyššie dávky (medzi 1 mg a 2 mg čistého karnozínu každú hodinu). V prípade porovnania ceny jednoznačná úspora je v dávkovaní Karnozínu Extra.

Karnozín EXTRA a mitochondriálna medicína

Mitochondriálna medicína sa sústreďuje na procesy, ktoré sa odohrávajú na úrovni buniek, najmenších funkčných a stavebných jednotiek ľudského tela. Správne fungovanie bunky je predpokladom správneho fungovania tkanív, orgánov a celého nášho organizmu. Možno povedať, že jej život závisí od dvoch hlavných faktorov: stálosti bunkových štruktúr (bunka funguje iba vtedy, ak má istú konkrétnu štruktúru) a energie tvorenej vo vnútri bunky, a síce v mitochondriách. Tie by sme mohli prirovnať k elektrárňam pre naše bunky, rovnako ako našu krajinu zásobujú energiou práve elektrárne. 

Mitochondria je bunkovou organelou, ktorá je obalená dvojitou membránou a má vlastnú genetickú sústavu. Je akousi energetickou jednotkou bunky, v tukovom tkanive dokáže produkovať teplo. Ak by sme bunku prirovnali k nejakému mestu, mitochondria by fungovala ako elektráreň, ktorá sa ďalej podieľa aj na bunkovej diferenciácii, bunkovej smrti, kontrole bunkového cyklu a rastu a pri tom všetkom je aj zásobárňou vápnika.

Mitochondria slúži prevažne na získavanie energie bunkovým dýchaním. Pri spomínanom deji sa spotrebováva kyslík, organické látky a uvoľňuje sa oxid uhličitý a voda. Ide teda o proces, ktorý pri živých sústavách nazývame dýchanie. Nakoľko prebieha v bunkách, hovoríme o bunkovom dýchaní. Ako vedľajší produkt bunkového dýchania produkujú mitochondrie kyslíkové radikály, ktoré môžu spôsobiť početné zmeny v DNA. Čím viac sa táto DNA poškodzuje, tým poškodenejšie molekuly vznikajú a tým viac sa môžu degeneratívne zmeny prehlbovať. Množstvo zmien prebiehajúcich v mitochondriách je pozorovaných v priebehu ľudského starnutia.

Teórie týkajúce sa starnutia potvrdzujú, že mitochondrie sú podstatnou časťou tohto procesu. Okrem energie, ktorú poskytujú nášmu telu, produkujú mitochondrie aj škodlivé vedľajšie produkty – reaktívne oxyradikály, ktoré ničia rôzne časti bunky. Niekedy je poškodení na bunku veľa, prestáva plniť svoje poslanie a organizmus začína starnúť. Teória sprevádzaná výskumom potvrdzuje, že nefunkčnosť mitochondrií môže u húb, červov a múch spomaliť starnutie. Mechanizmus, ktorý je za tým, vedci doteraz nepoznajú.

Niektoré zo skúmaných mitochondriálnych bielkovín sa nachádzajú aj v ľudskej bunke, čo znamená, že dokážu regulovať aj náš proces starnutia. Je možné, že riadením aktivity týchto bielkovín by sme dokázali podporiť schopnosť bunky odolávať chorobám spájaným s vekom, akými sú napr. Alzheimerova či Parkinsonova choroba alebo rakovina, prípadne predĺžiť život.

Prečo je naša kapsula Karnozínu EXTRA jedinečná? 

  • zložky prípravku sú 2x testované pre dosiahnutie najvyššej garancie kvality
  • výborná cena, za menej ako 1 Eur pri odporúčanej dennej dávke 3 - 4 kapsule/deň - mnohonásobná podpora zdravia, navyše citlivo a postupne uvoľňuje účinnú látku (8-12 hod) a má podstatne kvalitnejšiu biodostupnosť
  • originálne zloženie 1+5 vysoko kvalitných účinných látok účinnejšie zosilňuje antioxidačnú aktivitu v tele v porovnaní s čistým L – karnozín (ten sa rýchlo degraduje karnozínázovým enzýmom prítomným v krvi)

Karnozín Extra vykazuje v tomto zložení oveľa lepší potenciál zachytávania voľných radikálov v organizme!

Vďaka novému extraktu z čučoriedok má teraz náš Karnozín EXTRA až o 34,5% vyššiu antioxidačnú kapacitu.

  • Jedinečná receptúra - kombinácia čisto prírodných a telu vlastných látok
  • Komplexná ochrana a regenerácia organizmu na bunkovej úrovni
  • Podpora funkčnosti centrálnej nervovej sústavy
  • Podpora imunitného systému a potlačenie zápalových procesov
  • Významne pozitívny efekt u autistických ochorení
  • Odstraňovanie odpadových produktov metabolizmu
  • Zlepšenie koncentrácie, logického myslenia a pamäte
  • Zníženie agresivity a hyperaktivity
  • Neutralizácia kyseliny mliečnej vo svaloch
  • Zvýšenie sily a vytrvalosti svalov
  • Zvýšenie sily a vytrvalosti srdcového svalu
  • Ochrana pred voľnými radikálmi a vplyvom žiarenia
  • Silný antioxidant

Odporúčané pre:

  • Osoby s oslabenou imunitou;
  • Osoby pod silným stresom;
  • Pacienti so sklerózou multiplex;
  • Pacienti s kardiovaskulárnym ochorením;
  • Ľudia s cukrovkou oboch typov;
  • Osoby s duševnými poruchami;
  • Osoby s neurodegeneratívnymi ochoreniami;
  • Deti s vývinovými poruchami (poruchy autistického spektra, ADHD, dyslexia);
  • Športovci a mimoriadne aktívni ľudia.

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-pure-and-strong.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-60.htm 


30.03.2023


Čítaj Viac: Detoxikácia~ Srdce a cievy~ Životný štýl~ Svaly a pohybový aparát~ Karnozín EXTRA~ Regenerácia

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.