Fitnesska Halmová: Pohyb, zdravá strava, karnozín!

Blíži sa Veľká noc, pre niekoho najväčší kresťanský sviatok, pre iných „povinná bitka, alebo jej znášanie“ a takmer pre všetkých opäť vidina gurmánskeho zážitku. Pri tom gurmánskom zážitku by som sa zastavila.

Milí priatelia, sviatky sú síce aj o dobrom jedle, ale v skutočnosti to má nepodstatný význam. V prvom rade ide o to, aby ste si uvedomili, kto je vo vašom živote dôležitý a s ním, alebo s nimi sa chcete aspoň na chvíľu zastaviť. Nie sme predsa v minulosti, kedy naši predkovia držali dlhý pôst. Niektorí aj nútene a vrchnosť kvôli prečisteniu organizmu. V našich končinách už málokto drží pôst 40 dní a tiež už nejestvujú domáce údiarne, kde sa šunka údi desiatky dní zdravším spôsobom. Logicky sa teda nemáte prečo cez sviatky odmeňovať, či prejedať. V našej dobe jeme oveľa viac, ako sa jedlo kedysi, no a dovolím si tvrdiť, že sa aj hýbeme menej. Okrem toho som si všimla, že ak má niekto na tanieri mäso, ryžu a zeleninu, minimálne polovica ľudí tú zeleninu neje. Pritom aj keď som sa rozprávala s etnologičkou Katarínou Nádaskou, opísala mi, že naši predkovia podávali k šunke, chrenu a vajíčkam vždy aj to, čo my nazývame „burinou“, teda mladú pŕhľavu, špenát a podobne. Vedeli totiž, že tak si zaistia dobré trávenie.

V dnešnej dobe nemáme čas, ani podmienky zberať mladú pŕhľavu, či špenát, ale máme čas na to, aby sme žili zdravšie, aj keď nanešťastie, už ani tá zelenina nie je to, čo bývala. To hovorím pre tých, ktorí stále tvrdia, že všetko majú v potrave. Budem sa opakovať, ale nie nemáte, lebo to nie je čo bývalo. Samozrejme, každý má inú skúsenosť a preto tu nebudem tvrdiť, že si musia všetci hromadne nakúpiť doplnky výživy. Nemusíte vôbec nič, okrem toho, že raz predsa len musíte zomrieť. Dôležitá je tá časť, kedy žijete a ako žijete. Prečo teda nepodporiť zdravie v dnešnej neistej dobe? Ak aj žijete zdravo, vždy je fajn mať čerešničku na torte. Pre mňa sú tou čerešničkou prípravky a doplnky od firmy Carnomed. A to podotýkam, že tiež žijem zdravým spôsobom života. Tiež to neznamená, že občas si nedám taký pistáciový croissant. Nie je zdravý, ale zbožňujem ho aj keď mám snáď všetky neznášanlivosti, ktoré môžem mať. Ale 90% môjho života znamená pohyb, vzdelávanie sa, zdravá strava, samozrejme, že aj práca. A ku všetkému si viete vybrať Karnozín EXTRA na mieru.

Aby vám to dobre myslelo - Karnozín Extra Power, aby sa vám dobre hýbalo - Karnozín Extra Burner, aby ste myšlienkami neboli stále v cukrárni - Karnozín Extra Diabeat a pre celkový zdravý srdcovocievny systém, aby ste napríklad zvládali stres a nemali vrásky Karnozín Extra.


Vaša fitnesska Gabi

Súvisiace produkty




22.03.2024


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.