Je to vonku: Ďurianová a jej nový OBJAV!

Keď sme sa to dozvedeli, prezradila len to, že je to akýsi "rafan" a pozvala nás k sebe, aby sme ho mohli aj na vlastné oči vidieť. Neskor sme zistili, že je to sulforafan :)

O Mariane Ďurianovej je všeobecne známe, že je vyznávačka zdravého životného štýlu a wellbeingu,  ale je menej známa pre svoju vášeň pre zdravú stravu. Dnes sme ju vyspovedali o jej novom objave!

Čo vás priviedlo k záujmu o sulforafán a ako sa to stalo súčasťou vášho životného štýlu?

Pred niekoľkými rokmi som sa začala intenzívne zaujímať o nutričnú výživu a jej vplyv na naše zdravie. Počas tejto "cesty" som narazila na výskum prof. Kataríny Horákovej,  týkajúci sa sulforafanu Je to látka, ktorá je obsiahnutá v niektorých rastlinách, najmä v klíčkoch mladej brokolice. Podľa tohto výskumu má  sulforafan potenciál ochrániť naše telo pred rôznymi chorobami, vrátane rakoviny. Pre mňa je prevencia pred onkologickými ochoreniami skutočne dôležitá z osobných dôvodov. Postupne som zaradila do svojej stravy či nápojov viac brokolice,. Dôležitá je však aj správna úprava, pretože tepelným spracovaním sa môže ovplyvniť množstvo sulforafanu, ktorý z potraviny získame. Na to aby sa sulforafan aktivoval, je potrebé zlúčiť ho s enzýmom myrozináza, 

Vyzerá, že naozaj ste sa stali fanúšičkou tejto účinnej látky:)

(Smiech ) Je pravda, že, zdravý životný štýl mi bol vždy blízky ale po štyridsiatke,  je pre mňa kľúčový. Okrem stravy sa snažím pravidelne cvičiť, dopriať si dostatok spánku a minimalizovať stres.  Pozornosť venujem aj svojmu emočnému a mentálnemu zdraviu, čo je nevyhnutné pre celkový pocit pohody. Sulforafan môže pomôcť detoxikovať telo, podporovať zdravú funkciu pečene a chrániť bunky. Navyše, sulforafan je už dostupný v originálnej kapsule, ktorá ukrýva v sebe až 5 kilogramov mladej brokolice, čiže dokážem skvelo nahradiť túto zeleninu.

To znie ako vyvážený prístup. Ďakujeme vám za zdieľanie svojich znalostí o tejto novej látke a zdravom životnom štýle!

Rado sa stalo:) Dúfam, že to pomôže inšpirovať ľudí k zdravšiemu spôsobu života. Dôležitá je prevencia, na to by sme nemali zabúdať. Želám všetkým veľa zdravia.


25.09.2023


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.