KARNOZIN pomáha pri demencii, Parkinsonovej a Alzheimerovej chorobe

Karnozín bol skúmaný vo vzťahu k rôznym neurodegeneratívnym ochoreniam, vrátane demencie, Parkinsonovej choroby a Alzheimerovej choroby. Avšak, je dôležité si uvedomiť, že výskum v tejto oblasti je stále prebiehajúci a nie je doteraz dostatočný pre jednoznačné závery.

Pokiaľ ide o demenciu, niektoré štúdie naznačujú, že karnozín by mohol mať ochranný vplyv na mozog a mohol by byť spojený s lepším kognitívnym stavom u ľudí s demenciou. Napríklad sa zistilo, že karnozín môže inhibovať tvorbu beta-amyloidu, ktorý je charakteristickým znakom Alzheimerovej choroby. Ďalšie štúdie však musia byť vykonané na posúdenie presných mechanizmov a účinkov karnozínu na demenciu.

Pokiaľ ide o Parkinsonovu chorobu, niektoré predbežné štúdie na zvieratách naznačujú, že karnozín by mohol mať neuroprotektívne účinky a mohol by pomôcť chrániť mozgové bunky pred poškodením spojeným s touto chorobou. Avšak klinické štúdie na ľuďoch sú obmedzené a potrebujeme viac dôkazov, aby sme lepšie porozumeli účinkom karnozínu na Parkinsonovu chorobu.

Pokiaľ ide o Alzheimerovu chorobu, výskum sa sústredí na karnozín ako potenciálny prostriedok na zníženie tvorby beta-amyloidových plakov a tau proteínových zmätočných vlákien, ktoré sú spojené s touto chorobou. Predbežné štúdie na zvieratách naznačujú, že karnozín môže mať ochranný účinok na mozgové bunky a môže pomôcť znižovať neurodegeneráciu spojenú s Alzheimerovou chorobou. Avšak, ďalší výskum je nevyhnutný na potvrdenie týchto účinkov u ľudí.

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-pure-and-strong.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-60.htm 


https://www.karnozin.sk 
https://www.karnozin.sk/neuroprotektant 


27.06.2023


Čítaj Viac: Mozog a nervový systém~ Karnozín EXTRA~ Seniori

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.