Nutraceutiká a ich význam v prevencii onkologických ochorení

Prevencia rakoviny je dôležitým aspektom v boji proti tejto závažnej chorobe. Nutraceutiká (kam zaraďujeme aj Sulforafan EXTRA), sú látky s výživovou funkciou a farmakologickým účinkom. Keďže dokážu ovplyvňovať fyziologické procesy v tele, zohrávajú dôležitú úlohu pri podpore zdravia a v prevencii rakoviny. Ich význam v prevencii rakoviny spočíva v niekoľkých dôležitých faktoroch:

Antioxidačné vlastnosti: Mnohé nutraceutiká sú bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály v tele. Voľné radikály môžu poškodzovať bunky a DNA, čo môže prispieť k vzniku rakoviny. Medzi antioxidanty radíme napríklad vitamín C, vitamín E, selén, beta-karotén a polyfenoly, ktoré sa nachádzajú v rôznych druhoch ovocia, zeleniny a v bylinkách.

Protizápalové účinky: Niektoré nutraceutiká majú protizápalové účinky, čo má veľký význam, pretože chronická zápalová reakcia v tele môže prispieť k vzniku rakoviny. Príklady protizápalových zložiek sú kurkumín z kurkumy, omega-3 mastné kyseliny zo semienok chia alebo rybieho oleja a zázvor.

Imunitná podpora: Nutraceutiká môžu podporovať aj  imunitný systém, vďaka čomu sa  dokáže telo efektívne brániť proti vzniku rakovinových buniek a ich rozšíreniu. Vitamín D, probiotiká a beta-glukány sú niektoré z príkladov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť imunitu.

Detoxikácia: V našej potrave sa nachádzajú látky, ktoré môžu pomôcť pri detoxikácii tela a odstraňovaní škodlivých látok vyskytujúcich sa v našom organizme, ktoré sa spájajú s rizikom vzniku rakoviny. Napríklad aj sulforafan, ktorý sa vyskytuje krížovitej zelenine (najviac v  brokolici) alebo látky, ktoré obsahuje zelený čaj.

Udržanie hmotnosti a podpora zdravého životného štýlu: Nutraceutiká môžu pomôcť pri kontrole hmotnosti a zlepšení metabolizmu. Zdravá telesná hmotnosť a aktívny životný štýl sú dôležité faktory pri prevencii rakoviny.

Je dôležité zdôrazniť, že nutraceutiká nie sú zázračné lieky a nemôžu nahradiť štandardnú konvenčnú medicínu pri liečbe rakoviny. Avšak, ich pravidelná konzumácia v rámci vyváženej stravy a zdravého životného štýlu môže byť užitočná pri prevencii rakoviny a celkovej podpore zdravia.

Predtým, než začnete užívať akékoľvek nutraceutikum alebo doplnok stravy, odporúča sa konzultovať s lekárom.

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm 


27.07.2023


Čítaj Viac: Onkologické ochorenia~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.