Prevencia je stále najdôležitejšia

Onkoprevencia (prevencia rakoviny) je dôležitým krokom v boji proti rakovine a zahŕňa rôzne spôsoby, ako minimalizovať riziko vzniku tejto choroby. Hoci nie je možné zaručiť úplnú prevenciu, ale dodržiavaním zdravého životného štýlu a rôznych preventívnych opatrení môžete výrazne znížiť pravdepodobnosť vzniku niektorých typov rakoviny. 

Tu je niekoľko odporúčaní ohľadom onkoprevencie:

Zdravá strava: Zamerajte sa na pestrosť jedál a pripravte si jedálniček bohatý na ovocie, zeleninu, celozrnné potraviny a bielkoviny. Obmedzte príjem potravín s vysokým obsahom tuku, cukru a soli. Stravovanie by malo byť vyvážené a podporujúce zdravie.

Aktívny životný štýl: Pravidelná fyzická aktivita pomáha udržiavať zdravú hmotnosť, podporuje imunitu a znižuje riziko niektorých typov rakoviny. Snažte sa cvičiť aspoň 150 minút týždenne miernou aeróbnou aktivitou alebo 75 minút týždenne intenzívnou aeróbnou aktivitou spolu s posilňovacími cvičeniami.

Obmedzenie tabakových výrobkov a alkoholu: Fajčenie a konzumácia alkoholu sú spojené s mnohými typmi rakoviny. Odvykanie od fajčenia a obmedzenie konzumácie alkoholu môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.

Ochrana pred slnkom: Slnečné žiarenie môže prispieť k vzniku rakoviny kože. Používajte opaľovací krém s vysokým SPF, chráňte sa odevom a obmedzte pobyt na priamom slnku v poludňajších hodinách.

Očkovanie: Niektoré typy rakoviny sú spôsobené vírusmi. Očkovanie proti hepatitíde B (spôsobujúcej hepatocelulárny karcinóm) a ľudskému papilomavírusu (spôsobujúcemu rakovinu krčku maternice a iné typy rakoviny) môže byť účinnou prevenciou.

Pravidelné preventívne vyšetrenia: Pravidelné preventívne vyšetrenia, ako je mamografia, kolonoskopia, Papanicolaouov test (Pap test) a iné, môžu pomôcť odhaliť rakovinu v skorých štádiách, čo zvyšuje šance na úspešnú liečbu.

Opatrnosť pri chemikáliách: Minimalizujte kontakt s karcinogénnymi chemikáliami, ako sú pesticídy, benzén a iné potenciálne škodlivé látky. Používajte osobnú ochrannú výbavu pri práci s nebezpečnými látkami.

Starostlivosť o emocionálny a psychický stav: Stres a psychické problémy môžu ovplyvniť imunitný systém a celkové zdravie. Starajte sa o svoje emočné blaho a zvládajte stres prostredníctvom cvičenia, meditácie, hlbokého dýchania alebo iných relaxačných techník.

Udržiavanie zdravého životného štýlu a dodržiavanie onkoprevenčných odporúčaní môže pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny a prispieť k celkovému zdraviu a pohode. Nezabudnite sa pravidelne dávať vyšetriť a diskutujte so svojím lekárom o individuálnych rizikách a preventívnych opatreniach, ktoré by boli pre vás najvhodnejšie.

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm 


01.08.2023


Čítaj Viac: Životný štýl~ Onkologické ochorenia~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.