Sulforafan likviduje rakovinové bunky

Sulforafan je bioaktívna látka prírodného pôvodu, ktorá sa nachádza v krížovitých zeleninách, ako sú brokolica a kel. Jeho výskyt je spojený s množstvom pozitívnych účinkov na ľudské zdravie, vrátane schopnosti indukovať apoptózu.

Apoptóza je typ programovanej bunkovej smrti, ktorá zohráva dôležitú úlohu v regulácii bunkového rastu a odstránení poškodených alebo nadbytočnýcih a škodlivo nebezbečných buniek. Príčiny indukcie apoptózy sulforafanom spočívajú v jeho schopnosti ovplyvňovať rôzne molekulárne mechanizmy v bunkách.

Jedným z kľúčových mechanizmov je regulácia expresie proteínov, ktoré riadia bunkové cykly a rast buniek. Sulforafan môže ovplyvniť tieto proteíny a spôsobiť, že bunky prechádzajú do fázy apoptózy.

Okrem toho sulforafan stimuluje tvorbu reaktívnych kyslíkových druhov (ROS), ktoré môžu spôsobiť poškodenie bunkových štruktúr a aktiváciu apoptotických signálnych dráh.

Vďaka svojim vlastnostiam sa sulforafan stal predmetom výskumu v súvislosti s prevenciou a liečbou rôznych ochorení, vrátane niektorých typov rakoviny a neurodegeneratívnych ochorení. Však stále prebieha výskum na objasnenie presných mechanizmov, ktorými sulforafan ovplyvňuje bunky a indukuje apoptózu.

Zdroj:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6192763/

 

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm 

 


07.08.2023


Čítaj Viac: Onkologické ochorenia~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.