SVETOVÝ DEŇ PROTI RAKOVINE 4.FEBRUAR. AKO NA ONKOPREVENCIU?

Svet si pripomína každý rok 4.februára, ako Svetový deň proti rakovine. Táto iniciatíva bola vyhlásená Úniou pre medzinárodnú kontrolu rakoviny v roku 2000 a odvtedy sa každý rok po celom svete konajú stovky aktivít a podujatí, ktoré upozorňujú na problémy súvisiace s týmto ochorením.

Spoločnosť CarnoMed sa rozhodla pripojiť sa k tejto kampani v rámci svojej agendy spoločenskej zodpovednosti a úcte k onkoprevencii, ktorá je jednou z nosných pilierov a dynamickou časťou komunikácie s verejnosťou.

Onkoprevencia sa v súčasnosti stáva predmetom zvýšeného výskumu a záujmu v oblasti zdravotnej vedy. V tomto kontexte hrajú rôzne prístupy, vrátane výskumu sulforafanu, kľúčovú úlohu v hľadaní efektívnych a ekonomicky dostupných prostriedkov na prevenciu rakoviny.

Dvojzložkové onkopreventívne nutraceutikum Sulforafan EXTRA je  objektom pozornosti pre svoje potenciálne antioxidačné, protizápalové a antikarcinogénne vlastnosti. Štúdie ukazujú, že táto prírodná látka môže ovplyvniť rôzne signálne dráhy v bunke, ktoré sú spojené s procesmi tvorby rakovinových buniek. V prípade sulforafanu, ide o objav pod ktorým je podpisaná aj uznávaná slovenská vedkyńa Prof. Katarína Horáková, DrSC, PhD., ktorá pred 60 rokmi ako vôbec prvá na svete vedecky potvrdila onkopreventivne ucinky sulforafanu v podmienkach in-vitro s odborným tímom vedcov na Slovenskej akadémií vied..

Sulforafan a ja - neuveriteľný príbeh - Odborné štúdie a autorské články (carnomed.sk)


Významným prístupom je aj genetická predispozícia a personalizovaná medicína, ktorá umožňuje identifikovať jednotlivcov s vyšším rizikom rakoviny a prispôsobiť ich preventívne stratégie.Zdravá strava a životný štýl sú v kontexte onkoprevencie neoddeliteľné. Okrem konzumácie potravín bohatých na fytochemikálie, je dôležité zdôrazniť pravidelný pohyb, kontrolu hmotnosti a obmedzenie konzumácie škodlivých látok, ako sú tabak a alkohol.

Onkoprevencia je komplexným úsilím, kde sa rôzne prístupy a metódy spájajú s cieľom minimalizovať riziko vzniku rakoviny. Zahrnutie sulforafanu a ďalších prírodných zložiek do stravy môže byť len jedným z mnohých nástrojov v boji proti tejto vážnej chorobe. O tom hovorí aj na ša odborná konzultantka, špičková klinická biochemička MuDr. Renáta Lenártová, PhD. MuDr. Lenartova: Sulforafan účinný spojenec v onkoprevencii a proti zápalom. - Odborné štúdie a autorské články (carnomed.sk)

V rámci našej zodpovednosti k tejto téme sme sa rozhodli podporiť aj pacientskú organizáciu NIE RAKOVINE o.z., ktorá sa dlhodobo venuje  okrem pomoci onkologickým pacientom a vzdelávania, aj ochrane práv onkologických pacientov a pacientiek

"V nedeľu 4.2. 2024 sme sa rozhodli poúknúť zákazníkom šťastné číslo 13 - zľavu na nákup originálneho nutraceutika Sulforafan EXTRA, pre "šťastnejší" nákup a zároveň podporili výťažkom z akcie pacientskú organizáciu NIE RAKOVINE o z..Veríme však, že pre všetkých ktorých sa onkoprevencia týka, prinesie najskôr pevné zdravie a či úľavu ".

dodáva CEO CarnoMedu Štefan Pogány

carnomed onkoprevencia


01.02.2024


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.