Rakovina prsnika: Synergický nanomedicínsky prístup pre manažment rakoviny prsníka - Tamoxifen a Sulforafan

Rakovina prsníka je druhou najčastejšou príčinou úmrtí na celom svete a neobmedzuje sa len na ženy. Tamoxifén sa považuje za zlatú líniu liečby rakoviny prsníka s pozitívnym estrogénovým receptorom. 

Tento chemopreventívny prístup bol však zameraný na jednotlivcov vo vysoko rizikovej skupine a obmedzuje svoje klinické aplikácie na skupiny so stredným alebo nižším rizikom. Okrem toho je liečba tamoxifénom spojená s hepatotoxicitou a nefrotoxicitou súvisiacou s dávkou a nakoniec vedie k nízkej kvalite života pacientov. Sulforaphane, prirodzene sa vyskytujúci derivát izotiokyanátu, bol skúmaný pre svoje početné potenciálne biologické aktivity vrátane protirakovinových účinkov. Cieľom tejto hypotézy je predložiť tamoxifén v kombinácii s prírodným bioaktívnym sulforafanom, pričom oba sú začlenené do nového nanonosiča na báze lipidov v zníženej dávke, čo by nakoniec prepravilo náklad na cieľové miesto. Pri rakovine prsníka Sulphoraphane senzibilizuje estrogénové receptory a zlepšuje väzbovú afinitu tamoxifénu k týmto receptorom, čím zosilňuje protirakovinovú účinnosť a znižuje toxicitu tamoxifénu mimo lokality. Tento duálne naplnený lipidový nosič s nulovým rozmerom by bol hodnotným doplnkom k súčasnému liečebnému režimu na manažment rakoviny prsníka.

Celý článok si môžete prečítať na:

Zdroj:

https://www.sciencedirect.com

 

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/sulforafan-extra-xl-pure-gold-edition.htm  

 


23.08.2023


Čítaj Viac: Výživa~ Sulforafan EXTRA

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.