To čo ste nevedeli o doplnkoch!

Prečo sú tak dôležité funkčné doplnky a nutraceutiká pre zdravie?

Funkčné výživové doplnky hrajú dôležitú úlohu pri podpore celkového zdravia a pohody z viacerých dôvodov:

1. Doplňovanie životne dôležitých i chýbajúcich účinných zložiek a živín: Nie vždy je možné získať všetky potrebné živiny len z bežnej stravy. Výživové doplnky a a prípravky môžu byť užitočné na doplnenie nedostatkov, či už ide o vitamíny, minerály, esenciálne mastné kyseliny alebo iné živiny.

2. Podpora imunitného systému: Niektoré doplnky, ako napríklad karnozín, sulforafan, vitamín C, zinok, môžu pomôcť posilniť imunitný systém a zvýšiť odolnosť organizmu voči infekciám, zápalom a chorobám.

3. Zlepšenie fyziologických funkcií: Určité výživové doplnky môžu pomôcť zlepšiť rôzne fyziologické funkcie, ako napríklad trávenie, metabolizmus, zdravie srdca a ciev, či funkcie mozgu.

4. Redukcia rizika chorôb: Štúdie jasne naznačujú, že pravidelné užívanie určitých výživových doplnkov môže znížiť riziko vzniku určitých chorôb, ako sú napríklad kardiovaskulárne ochorenia, osteoporóza alebo degeneratívne ochorenia spojivového tkaniva.

5. Podpora regenerácie a výkonu: Pre ľudí, ktorí sa venujú intenzívnemu cvičeniu alebo športu, môžu byť výživové doplnky a fuknčné prípravku užitočné pri rýchlejšej regenerácii svalov a zlepšení výkonu.

Ideálnym prístupom k zdraviu je kombinácia zdravej stravy, pohybu a vhodných a správnych doplnkov, ak sú odporúčané odborníkom a vyplývajú z vašich konkrétnych potrieb .

Veľa zdravia!

Zdroj: CarnoMed


12.03.2024


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.