KARNOZÍN EXTRA otvára nové obzory v liečbe kardiovaskulárnych ochorení

Mnohé vedecké a klinické štúdie potvrdili priaznivé účinky karnozínu na kardiovaskulárne poruchy, ako je napríklad zvýšená sila kontrakcií myokardu, regulácia krvného tlaku, ochrana pred nedostatkom kyslíka (hypoxia, ischémia) v tkanivách trpiacich ischemickou chorobou srdca, ochrana pred oxidáciou LDL cholesterolu a aterosklerózou.

Karnozín má široké uplatnenie ako liek na všetky formy zníženej účinnosti pumpovania srdca. Štúdie ukázali, že karnozín môže zlepšiť funkciu srdca, pravdepodobne reguláciou bunkových hladín vápnika – ako sa ukázalo, že karnozín robí u potkanov. Okrem toho karnozín znižuje hladinu leptínu, hormónu obezity. Hladina tohto hormónu je niekoľkonásobne zvýšená v krvi diabetikov, ale zvyšuje aj krvný tlak. Karnozín tiež poskytuje ochranu proti kôrnateniu tepien. Karnozín znižuje krvný tlak prostredníctvom vazodilatácie (otvárania krvných ciev).

Srdcové choroby sú naďalej najväčším zabijakom, sú zodpovedné za približne polovicu všetkých úmrtí. Polynenasýtené mastné kyseliny sa vyskytujú ako hlavná časť lipoproteínov s nízkou hustotou (LDL) v krvi a oxidácia týchto lipidových zložiek v LDL hrá dôležitú úlohu pri ateroskleróze. Pri pretrvávajúcej vysokej hladine oxidovaných lipidov dochádza k poškodeniu krvných ciev.

Proces škodlivých reakcií pokračuje a môže viesť k tvorbe penových buniek a plaku symptómov aterosklerózy. Oxidovaný LDL je aterogénny a predpokladá sa, že je dôležitý pri tvorbe ateroskleróznych plakov. Okrem toho je oxidovaný LDL cytotoxický a môže priamo poškodzovať endotelové bunky.

Antiglykačné a antikarbonylačné vlastnosti karnozínu pomáhajú predchádzať škodlivým modifikáciám molekúl LDL cholesterolu, ktoré prispievajú k skorým štádiám tvorby arteriálneho plaku, čo je prínos obzvlášť dôležitý pri ochrane krvných ciev pred poškodením diabetom. Ale aj keď dôjde k značnému poškodeniu a upchatiu tepien, karnozín ponúka potenciálne život zachraňujúce výhody. Keď je prietok krvi prekážkou, tkanivo je zbavené kyslíka a živín následkom ischémie. Aj keď obmedzenie prietoku krvi spôsobí okamžité poškodenie, ešte väčšie škody nastanú, keď sa prietok krvi obnoví a oblasť zaplaví krv bohatá na kyslík. Tento dvojitý zásah sa nazýva ischemické/reperfúzne poškodenie a predstavuje veľkú časť postihnutia, ktoré nasleduje po srdcovom infarkte, mŕtvici alebo traumatickom poranení.

Pri ischémii mozgu predklinické dôkazy ukázali, že karnozín má ochrannú úlohu a podporuje regeneráciu poraneného tkaniva. Karnozín tiež zvráti narušenú funkciu mitochondrií pri ischémii, a preto zmierňuje poškodenie mitochondrií a poskytuje ochranu pred smrťou neurónov (Baek et al, 2014).

Na záver možno povedať, že Karnozin Extra je vynikajúcim doplnkom stravy na prevenciu a liečbu takmer všetkých kardiovaskulárnych porúch.

Naši zákazníci si radi čítajú ešte aj ďalšie články:

https://www.carnomed.sk/blog/karnozin-omladzuje-pokozku.htm

https://www.carnomed.sk/blog/karnozin-a-profesionalny-sport.htm

https://www.carnomed.sk/blog/karnozin-a-jeho-revitalizacne-ucinky.htm

 

 

 

 


18.09.2023


Čítaj Viac: Anti-aging~ Srdce a cievy~ Karnozín EXTRA~ Regenerácia

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.