Rozdiel medzi Karnozínom EXTRA a čistým L - karnozínom

L-karnozín bol objavený pred 100 rokmi, prečo sa nestal populárnym už skôr?

Typická múčka z červeného mäsa poskytuje 250 mg čistého L-karnozínu, ale problémom je, že sa v tele rýchlo odbúrava enzýmom karnozináza. To znamená, že aj keby sa človek spoliehal na červené mäso ako karnozín, nevydržal by v tele dostatočne dlho na to, aby poskytoval trvalé ochranné účinky. Rovnaká situácia je aj s doplnkami s obsahom čistého L-karnozínu. Pri použití doplnkov čistého L karnozínu je resorpcia dosť nízka v dôsledku rýchlej degradácie v krvi.

Karnozin EXTRA je špeciálny produkt, ktorý obsahuje L-karnozín, ale je chránený pred karnozinázou. Siniša Stankovič, z Inštitútu pre biologický výskum v Belehrade uskutočnil experiment, pri ktorom sa testovala stabilitu čistého L-karnozínu a L-karnozínu z Karnozinu Extra. Predbežné výsledky ukázali, že L-karnozín z Karnozinu Extra je chránený pred aktivitou karnozinázy.

Pozrite si podrobnú správu o testovaní rezistencie na karnozinázu

Formulácia Karnozinu Extra zaisťuje nielen konštantnú, ale aj vysokú koncentráciu karnozínu v tkanivách počas 8-12 hodín, a preto je jeho konzumácia jednoduchá, pretože ho stačí konzumovať len ráno a večer, aby sa zaokrúhlil celok. 24h obdobie. S čistým karnozínom by ste museli užívať karnozín takmer každých 30 minút, no nielen to, budete potrebovať oveľa vyššie dávky (od 1 mg do 2 mg každú hodinu)!

Pozrite si tabuľku nižšie, aby ste videli obrovský rozdiel medzi L karnozínom a formulou Karnozin Extra:

Keďže v súčasnosti hrá pomer ceny a kvality veľmi dôležitú úlohu, aby sme poskytli finančný prehľad, nižšie uvedená tabuľka pridáva ďalší rozmer rozdielu medzi čistým L karnozínom a 250mg Karnozinom Extra:

  Čistý L karnozín  Karnozín EXTRA 
Priemerná cena za kapsulu 500mg  Eur 0,25 Eur 0.24
Denná dávka/prevencia Eur 12.00 Eur 0.88
Mesačná dávka/prevencia Eur 360.00 Eur 26,40
Ročná dávka/prevencia Eur 4 320 Eur 316,80

Priemerná maloobchodná cena 500 mg čistej zložky na kapsulu, môže sa mierne líšiť.
** Keďže biologická dostupnosť čistého L-karnozínu je približne 15 %, upravili sme množstvo čistého karnozínu v kapsule tak, aby teoreticky zodpovedalo množstvu v kapsule v Karnozine Extra. Preventívne dávkovanie Karnozinu Extra sú 2 kapsuly denne.

Naši zákazníci si radi čítajú aj nasledujúce články:

·  KARNOZÍN EXTRA otvára nové obzory v liečbe kardiovaskulárnych ochorení
·  Karnozín a jeho revitalizačné účinky
·  Karnozínom EXTRA proti demencii a skleróze - Rohovor s doc. Kubíkovou


16.11.2023


Čítaj Viac:

 

 

Video kanál
Videá o našich produktoch
Video

Pre tých ktorým sa nechce čítať náš blog,
je tu sekcia video

Pozerať


Napíšte nám

Chcete sa s nami podeliť o skúsenosti s našimi produktami alebo máte pre nás zaujímavú tému pre náš blog?

Odoslaním tohto formulára súhlasíte so spracovaním Vašich osobných údajov za účelom vybavenia Vašej požiadavky. Viac info.